Υπερπολυτελές θέρετρο σε ιδιωτικό νησί στις Μαλδίβες λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και συγκεκριμένα με 984 φωτοβολταϊκά πάνελ ενώ ολόκληρη η αρχιτεκτονική, η οποία περιλαμβάνει δεκαπέντε υπερυψωμένα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας μπανγκαλόου ακολουθεί μια φιλική προς στο περιβάλλον προσέγγιση: στην κατασκευή κυριαρχεί το ξύλο ενώ υπάρχουν ελάχιστα πλαστικά στοιχεία.

Τα Kudadoo Maldives φιλοξενεί 15 κατοικίες ενός ή δύο υπνοδωματίων, έχει ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό μια πισίνα υπερχείλισης πάνω από το νερό. Άνοιξε στις 26 Δεκεμβρίου, αλλά ήδη προσελκύει επισκέπτες.
Το ξενοδοχείο βασίζεται στην ιδέα οικολογικού τουρισμού: Η κεκλιμένη οροφή του θέρετρου παράγει αρκετή ενέργεια για να εξυπηρετήσει 50 άτομα και 100 άτομα σε κάθε δεδομένη στιγμή.
Το θέρετρο θεωρείται ότι παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ευεξίας ενώ διαθέτει μπαρ, εστιατόριο με γκουρμέ κουζίνα και χώρους για ιδιωτικά πάρτι με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα μπορούν να συμμετάσχουν και όλοι οι ένοικοι. Συγκαταλέγεται στα adults only ξενοδοχεία και δέχεται πελάτες άνω των 15 ετών.

Πηγή: insider.gr