Ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης, προανήγγειλε τη διενέργεια τρίτου κύκλου για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», σε συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως έκανε γνωστό, την Τετάρτη 27 Μαΐου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και το δημοσιογράφο, κ. Νίκο Χατζηνικολάου.

«Θέλουμε να βγάλουμε τον τρίτο κύκλο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Ο στόχος είναι να είναι 350 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε συνολικά οι τρεις κύκλοι – ένας με την προηγούμενη κυβέρνηση και δύο με εμάς – να πάνε στο 1 δισ.», ανέφερε. «Είναι ένα πρόγραμμα χρήσιμο για τα νοικοκυριά, γιατί βοηθάει τις επισκευές, την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους, αλλά χρήσιμο και για τον κατασκευαστικό κλάδο. Θα δουλέψουν χιλιάδες άνθρωποι με αυτό το πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο είμαι κι εγώ προσωπικά συνδεδεμένος, διότι εγώ το ξεκίνησα το 2009 και θέλω να το στηρίξω. Είναι και ένα πρόγραμμα το οποίο το αγκαλιάζει ο Πρωθυπουργός. Είναι επίσης ενταγμένο στη γενικότερη ενεργειακή και περιβαλλοντικής μας πολιτική, γιατί έχει «πράσινο» πρόσημο», σημείωσε.
Παράταση οικοδομικών αδειών
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός προανήγγειλε πως «στις οικοδομικές άδειες προσανατολιζόμαστε να δώσουμε μια παράταση σε αυτές που είναι εκκρεμείς μέχρι τα τέλη του 2022 για την ολοκλήρωση της κατασκευής, για να μην υπάρχουν προβλήματα με την κατασκευή των επιμέρους κτηρίων. Γενικά είμαστε ευέλικτοι σε αυτό να δούμε πώς η αγορά θα μπορέσει να ανασάνει».