Εγκρίθηκε σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), η ανανέωση και τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων στα κτίρια των πολυκαταστημάτων RIVER WEST και IKEA, στη Λεωφόρο Κηφισού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανανεώνεται και τροποποιείται η υπ’ αρ. πρωτ. 103323/28.07.2006 Υπουργική Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), για την επέκταση και λειτουργία του υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος επί της Λ. Κηφισού 96-100, όπου λειτουργούν τα πολυκαταστήματα RIVER WEST και IKEA, με φορέα τις εταιρείες METEM A.E. – NOVAL PROPERTY.
Το κτιριακό συγκρότημα εμπορικής χρήσης αποτελείται από δύο αυτοτελή κτίρια με δύο κοινά υπόγεια και την επέκταση ενός εξ αυτών σε οικόπεδο έκτασης 63.380,51 τ.μ. και περιλαμβάνει:
  • Υφιστάμενο Κτίριο Α – Εμπορικό Κέντρο (Κτίριο RIVER WEST),
  • Υφιστάμενο Κτίριο Β – Πολυκατάστημα (Κτίριο ΙΚΕΑ).
Όλες οι τροποποιήσεις είναι εντός του κελύφους του Κτιρίου Α’ που στεγάζει τις χρήσεις του RIVER WEST και έχουν υλοποιηθεί με αντίστοιχες αναθεωρήσεις της οικοδομικής άδειας.

Σύμφωνα, με την απόφαση, προβλέπεται η υλοποίηση των εξής:

  • προσθήκη κατ’ επέκταση του Κτιρίου Α – Κτίριο καταστημάτων και χώρων εστίασης,
  • εργασίες εντός του κελύφους του εμπορικού κέντρου RIVER WEST (Κτίριο Α) οι οποίες αφορούν επεμβάσεις για την αλλαγή χρήσεων.