sielight

Η μεγάλη γκάμα συστημάτων υδρορροής της εταιρείας Tsialos που χαρακτηρίζεται από εργονομία – αισθητική  και σε συνδυασμό με την πλήρη γκάμα εξαρτημάτων που διαθέτει, αποτελούν την ιδανική λύση για ολοκληρωμένη προστασία.

Οι υδρορροές συνδυάζονται ιδανικά με τις κλασικές στέγες από κεραμίδια, όσο και με τις πλέον πιο σύγχρονες στέγες από μεταλλικά κεραμίδια (με επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας), ασφαλτικά κεραμίδια κ.α.

Πλεονεκτήματα Υδρορροών:

  • Υψηλή αισθητική.
  • Μεγάλη ποικιλία σε υλικά και χρώματα.
  • Μεγάλη αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.
  • Υψηλή αντοχή στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και την διάβρωση.
  • Εύκολη τοποθέτηση με ειδικά κουμπωτά εξαρτήματα άρα μείωση του κόστους τοποθέτησης.
  • Απόλυτη στεγανότητα.

Συχνές Ερωτήσεις για τις Υδρορρροές

→ Είναι απαραίτητο να τοποθετήσω υδρορροή στη στέγη μου;

Το σύστημα της υδρορροής σε μία στέγη είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους. Παρ’όλα αυτά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για λόγους παραδοσιακούς ή κατασκευαστικούς, η χρήση της υδρορροής δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρούμε μία παράξενη όσο και απρόβλεπτη συμπεριφορά του καιρού που έχει αλλάξει πολλές κατασκευαστικές συνήθειες. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη χρήση συστήματος υδρορροής σε κάθε σπίτι καθώς η υδρορροή είναι το σύστημα που προστατεύει από τα ορμητικά νερά της σκεπής και από τους παγοκρυστάλλους το χειμώνα, όχι μόνο το ίδιο το κτίριο αλλά και τους ανθρώπους.

→ Μπορώ να τοποθετήσω υδρορροή σε ήδη φτιαγμένη στέγη;

Η υδρορροή μπορεί να τοποθετηθεί σε μια τελειωμένη στέγη, εξίσου αποτελεσματικά όπως και σε μια καινούρια στέγη. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα χρειαστεί να μετακινηθούν τα κεραμίδια της πρώτης σειράς για να τοποθετηθούν τα άγκιστρα στη στέγη.

→ Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συστήματος υδρορροής ZAMBELLI;

Το σύστημα υδρορροής ZAMBELLI είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Διατίθεται σε χρώματα κεραμιδί, καφέ σκούρο, λευκό όπως επίσης και σε φυσικό χαλκό και titanzinc. Το σύστημα υδρορροής αποτελείται από μία μεγάλη σειρά εξαρτημάτων απαραίτητων για τη σωστή τοποθέτηση στη στέγη τα οποία είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν εύκολη τοποθέτηση χωρίς τη χρήση απαιτητικών εργαλείων.

→ Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσω σωλήνες καθόδου, των νερών της υδρορροής;

Ναι οι σωλήνες είναι απαραίτητο στοιχείο της υδρορροής και τα σημεία που τοποθετούνται στην ουσία υποδεικνύονται από το σχήμα και τις διαστάσεις της στέγης. Στην ουσία ένα επαρκές σύστημα σωλήνων είναι αυτό που θα μας διαφυλάξει από υπερχείλιση σε μεγάλη νεροποντή. Εξάλλου χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εξάρτημα μπορούμε να διοχετεύσουμε το νερό της βροχής σε κάποια δεξαμενή και να το χρησιμοποιήσουμε για πότισμα ή πλύσιμο.

Χρειάζονται συντήρηση οι υδρορροές;

Οι χρωματιστές υδρορροές ZAMBELLI είναι βαμμένεs με πολυεστερικές ακρυλικές βαφές (polyestercoatings) με πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Οι χάλκινες υδρορροές με την πάροδο του χρόνου θα χάσουν την αρχική τους λάμψη και σιγά σιγά θα αρχίσουν να σκουραίνουν και πολύ αργότερα να βγάζουν τα κλασσικά πράσινα άλατα του χαλκού, πράγμα απολύτως φυσιολογικό (υπάρχει άλλωστε και υδρορροή χαλκού τεχνικά παλαιωμένη). Οι υδρορροές και ειδικά οι σωλήνες πρέπει να προστατεύονται με τα ειδικά εξαρτήματα για να μην βουλώνουν από φύλλα ή από άλλα αντικείμενα. Μην σας φαίνεται καθόλου παράξενο ακόμη και αν δεν έχετε δέντρα κοντά σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούν να μεταφέρουν τα πουλιά και ο αέρας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να ανεβαίνουμε και να καθαρίζουμε την υδρορροή με το ειδικό σκουπάκι.

Προτάσεις αγοράς:

Τα συστήματα υδρορροών Zambelli, Lindab, Matpol προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα, συνδυάζοντας την ανθεκτικότητα  και την ευελιξία με την εύκολη τοποθέτηση. Χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό τους είναι το αγαπημένο σύστημα υδρορροών πολλών κατασκευαστών. Το μοναδικό ταίριασμα των εξαρτημάτων και η συνολική ποιότητα, εγγυούνται γρήγορη τοποθέτηση και υψηλή λειτουργικότητα για τις επόμενες δεκαετίες.
Είναι κατασκευασμένα με σκοπό να ικανοποιούν κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση όσον αφορά την ποικιλία σε υλικά (χαλκό, titan, zinc, inox) αλλά και σε χρώματα (κεραμιδί, σκούρο καφέ, γκρι κτλ) δίνοντας ακόμα και στα πιο μοντέρνα σπίτια ξεχωριστή αισθητική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα υδρορροών των εταιρειών Zambelli, Lindab και Matpol, ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Tsialos


Σχόλια

σχόλια