kostal

Η εταιρεία Υδάτωρ Α.Ε., στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης καινοτομιών στον τομέα του νερού, θα παρουσιάσει δύο νέες καινοτόμες τεχνολογίες για το νερό.

Στην Πάτρα στην 6η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lnnovation Quest  (PATRAS IQ) οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, δύο νέα πρωτοποριακά προϊόντα, το fin για μέγιστη εξοικονόμηση νερού και το SOURCE για δημιουργία πόσιμου νερού.

Fin

H διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνολογία fin, η οποία αναπτύχθηκε από μια ομάδα μηχανικών της Tethys Innovation, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να συλλέγει το καθαρό αχρησιμοποίητο νερό που χάνεται κατά τη διάρκεια απλών καθημερινών χρήσεων νερού από νιπτήρες και νεροχύτες, επιτυγχάνοντας μέγιστη εξοικονόμηση νερού.  
Photo © Tethys Innovation

Η συλλογή του καθαρού νερού επιτυγχάνεται χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του συλλέκτη fin, ο οποίος εκμεταλλεύεται την κινητική ενέργεια της στήλης νερού της βρύσης. Μέσα από ένα σταθερό υδραυλικό κύκλωμα και με ισορροπίες υγρών, επιτρέπεται η διέλευση μόνο του καθαρού νερού και αποτρέπεται η διέλευση του χρησιμοποιημένου.
Η συνολική ποσότητα καθαρού νερού που εξοικονομείται είναι το 75% της συνολικής ποσότητας νερού που καταναλώνεται σε καθημερινές χρήσεις. Η ποσότητα αυτή του αχρησιμοποίητου καθαρού νερού, όπου για μια τετραμελή οικογένεια είναι της τάξης των 40.000 λίτρων ανά έτος, δύναται να συλλεγεί από το fin.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προϊόντος https://fin.idator.gr/

SOURCE

Η πρωτοπόρος ευρεσιτεχνία της αμερικάνικης εταιρείας ZERO MASS WATER, η οποία έχει ήδη εγκατασταθεί με επιτυχία σε 15 χώρες και στις 5 ηπείρους, παράγει υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και τον ατμοσφαιρικό αέρα.  
Το SOURCE είναι ένα αυτόνομο, ανανεώσιμο σύστημα το οποίο συλλέγει την υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα και μέσω απλών διεργασιών παρέχει στους χρήστες άμεσα, εύγευστο, υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό. Το SOURCE τροφοδοτείται αποκλειστικά από την ενέργεια του ήλιου.
Συγκεκριμένα, μέσω αεραγωγών το σύστημα συλλέγει τον ατμοσφαιρικό αέρα και οι υδρατμοί που περιέχει προσροφώνται μέσω ειδικών υδροσκοπικών υλικών. Στην συνέχεια με τη θερμότητα που παρέχει ο ήλιος οι προσροφημένοι υδρατμοί υγροποιούνται και συλλέγονται σε ενσωματωμένο συλλεκτήρα (μέγιστος όγκος αποθήκευσης 30 λίτρα).
Κατά το στάδιο αυτό το συλλεγόμενο νερό εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία, βελτιστοποιώντας τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του, καθιστώντας το ιδανικό για πόση. Πριν την τελική διάθεση του, εισέρχεται σε επιπρόσθετο φίλτρο για μέγιστο έλεγχο της ποιότητάς του.
Το σύστημα SOURCE μπορεί να συνδεθεί υδραυλικά στην υπάρχουσα εγκατάσταση ή να λειτουργήσει ως αυτόνομη πηγή νερού σε ξεχωριστό δίκτυο.
Η εταιρεία ZERO MASS WATER ακολουθώντας της σύγχρονες τάσεις στη διαχείριση του νερού, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του SOURCE να ελέγχουν ευκολά και γρήγορα, την ποσότητα και την ποιότητα των υδατικών τους αποθεμάτων, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω τη εφαρμογής SOURCE.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προϊόντος https://source.idator.gr/

Στο περίπτερο της εταιρείας Υδάτωρ Α.Ε. θα εκτεθούν τo καινοτόμο Sοurce Hydropanel  και το fin Technology και θα δοθεί περαιτέρω πληροφόρηση των τεχνικών χαρακτηριστικών καθώς και εξατομικευμένες λύσεις για κάθε ενδιαφερόμενο.

Λίγα λόγια για την εταιρεία:

Η Υδάτωρ Α.Ε. δραστηριοποιείται στο κλάδο της διαχείρισης νερού και λυμάτων από το 1969, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες ενεργειακά αποδοτικές με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επίσης, η Υδάτωρ Α.Ε. είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Xylem, κορυφαίας εταιρείας στην τεχνολογία νερού στην παγκόσμια αγορά, με τα ευρέως αναγνωρισμένα προϊόντα, FLYGT-LOWARA- GODWIN-SANITAIRE-WEDECO.