Photo credit: www.reinsch-fotodesign.de-(c)
kostal

Ταυτόχρονα με την μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει ο τομέας του τουρισμού στην χώρα μας σε όλα τα μεγέθη του (αριθμός αφίξεων, έσοδα, άμεσες επενδύσεις για κατασκευή και ανακαίνιση) έχει παρατηρηθεί και αλματώδης αύξηση του αριθμού των 5* ξενοδοχείων.   

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) με τίτλο «Εξελίξεις στα Βασικά μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας το 2018», το ποσοστών των 5* ξενοδοχείων το χρονικό διάστημα 2000 – 2018 έχει τριπλασιαστεί και πλέον αποτελεί σχεδόν το 20% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού.
Ένα από τα αποτελέσματα της τάσης αυτής είναι και η αύξηση των χώρων που παρέχουν υπηρεσίες SPA, καθώς ο έντονος ανταγωνισμός επιβάλλει στα πολυτελή ξενοδοχεία να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες. 
Παρόμοια δυναμική έχουν και τα ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μελέτες, πλήρως αναξιοποίητες παραμένουν οι 696 από τις 750 ιαματικές πηγές που διαθέτει συνολικά η Ελλάδα.
Επιπλέον, στα 390 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο δυνητικός συνολικός τζίρος της αγοράς ιαματικών λουτρών στη χώρα μας, σύμφωνα με την Πανελλαδική Έρευνα Κοινού για τα Ιαματικά Λουτρά που διενήργησε τον Σεπτέμβριο του 2018 η Palmos Analysis για λογαριασμό του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, με την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η εικόνα και οι εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πάντως έχουν αδειοδοτηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης 110 ιαματικές πηγές, γεγονός από αποδεικνύει την δυναμική που θα υπάρχει και σε αυτή την αγορά τα επόμενα χρόνια 
Προκλήσεις υγρών χώρων
Το κοινό χαρακτηριστικό των χώρων SPA και των ιαματικών λουτρών είναι βεβαίως η παρουσία πολύ μεγάλου ποσοστού υγρασίας και άρα μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κατασκευές σε αυτούς τους χώρους είναι η αντοχή τους στο νερό. Το νερό βέβαια δεν εμφανίζεται μόνο υπό την μορφή της υγρασίας. Μπορεί να εμφανιστεί ως στάσιμο και τρεχούμενο νερό καθώς και μέσω τριχοειδών ρωγμών.
Hotel Asam Spa

Τα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτούς τους χώρους πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και να παρουσιάζουν τα εξής χαρακτηριστικά:
  • Αντοχή στο νερό και διαστασιολογική σταθερότητα.
  • Αντίσταση στον σχηματισμό μούχλας.
  • Υψηλή διαπερατότητα υδρατμών για ιδανικό εσωτερικό κλίμα.
Η τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL® Indoor είναι η ιδανική επιλογή για τους υγρούς χώρους καθώς είναι 100% ανθεκτική στο νερό. Επιπλέον, υπό την επίδραση του νερού η AQUAPANEL® Indoor παρουσιάζει αμελητέα αλλαγή στις διαστάσεις της, χωρίς να επηρεάζονται οι ιδιότητες της και η δομική της συνοχή. Τέλος, παρουσιάζει αντοχή στην μούχλα και για τον λόγο αυτό είναι κατάλληλη για χώρους με υψηλή συγκέντρωση υγρασίας.
Μια σειρά από οφέλη
Η εταιρία AQUAPANEL® βασιζόμενη στην πρωτοποριακή της τεχνολογία και στην εμπειρία που αντλεί από τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο προτείνει, για τις κατασκευές με ξηρά δόμηση σε υγρούς χώρους, την τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL® Indoor.
Photo credit: www.reinsch-fotodesign.de-(c)

Η τσιμεντοσανίδα αυτή επαναπροσδιορίζει τις απαιτήσεις για το τι μπορούμε να καταφέρουμε σε υγρούς χώρους και χώρους αυξημένης υγρασίας και μετατρέπει την όλη διαδικασία δόμησης στους απαιτητικούς αυτούς χώρους ελαφρότερη, ευκολότερη και γρηγορότερη.
  • Ελαφρύτερη: Με βάρος μόλις 11 Kg/m2 για εξαιρετικό συνδυασμό βάρους και υψηλής απόδοσης, η νέα τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL® Indoor εξοικονομεί κόστη μεταφοράς και είναι ευκολότερη στον χειρισμό της, ενώ παραμένει σταθερή και αποτελεί την ιδανική λύση για υγρούς χώρους.
  • Ευκολότερη: Με ελάχιστη ακτίνα καμπύλωσης 1m, χωρίς να απαιτείται να κοπεί σε λωρίδες, η τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL® Indoor χαρίζει απεριόριστη αρχιτεκτονική ελευθερία για καμπύλους τοίχους, σε όλους τους χώρους από πισίνες μέχρι ντουζ. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολη στην επεξεργασία και την εφαρμογή.
  • Γρηγορότερη: Το ίδιο εύκολο στην χρήση όπως και μια γυψοσανίδα, το μικρότερο βάρος σημαίνει γρηγορότερη κατασκευή, μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε όλα τα στάδια της κατασκευής ακόμα και στους πιο απαιτητικούς υγρούς χώρους.
Ολοκληρωμένα συστήματα
Το σύστημα δόμησης με τσιμεντοσανίδες AQUAPANEL® Indoor ενσωματώνει τέλεια ολόκληρη την σειρά προϊόντων και παρελκομένων της KNAUF. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας των τσιμεντοσανίδων AQUAPANEL και της τεχνογνωσίας της KNAUF καθιστά την τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL® Indoor ιδανική λύση για τοιχοποιίες και οροφές σε υγρούς χώρους.
Τελικές επιφάνειες
Στην τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL® Indoor μπορούν να επικολληθούν όλα τα ήδη κεραμικών πλακιδίων, μαρμάρων και γρανιτών και μάλιστα χωρίς να απαιτείται η χρήση στεγανωτικών, όπως συμβαίνει στις άνθυγρες γυψοσανίδες.
Επιπλέον, η τσιμεντοσανίδα μπορεί να αντέξει βάρος πλακιδίων έως 50 Kg/m² και διαστάσεων έως 600x600mm. Με κατάλληλες προϋποθέσεις το βάρος μπορεί να φθάσει μέχρι τα 120 Kg/m² καθώς και να τοποθετηθούν μεγαλύτερα πλακίδια
Επίσης, η τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL® Indoor μπορεί να επικαλυφθεί με κάθε πιθανό υλικό επικάλυψης, όπως χρώματα, εποξειδικά βερνίκια, πατητή τσιμεντοκονία κλπ.  
Εφαρμόζοντας τις τσιμεντοσανίδες AQUAPANEL® Indoor σε καμπύλες κατασκευές
Για κάθε κατασκευή, από θόλους μέχρι καμπύλους τοίχους, η τσιμεντοσανίδα AQUAPANEL Indoor μας δίνει απεριόριστη ευελιξία σχεδιασμού. Με ελάχιστη ακτίνα καμπύλωσης 1m (για όλο το πανέλο), χωρίς να επηρεάζονται οι ιδιότητες της τσιμεντοσανίδας, έχουμε περισσότερα εφόδια στην αντιμετώπιση υγρών χώρων και χώρων με πολύ υψηλή συγκέντρωση υγρασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο