Έως το έτος 2023, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα γίνει ενεργειακά αυτόνομος Οργανισμός, με την υλοποίηση του σχεδίου ενεργειακής αναβάθμισης που παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο «Μαίρη Λεπίδα», από τον διοικητή, Τάσο Καρασαββόγλου και τους συνεργάτες του.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές, όπως ανέφερε ο διοικητής, αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου κατά 40%, στην εγκατάσταση μονάδας ΣΥ.Η.Θ.Η.Α. (Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης) και η κατασκευή της υποδομής για την μελλοντική σύνδεση με το φυσικό αέριο, κάτι που έπρεπε να γίνει, κατά την άποψη μας, πριν λειτουργήσει το νοσοκομείο.
Ο Τάσος Καρασαββόγλου ευχαρίστησε την προηγούμενη διοίκηση, γιατί «ετοίμασε το έδαφος» με την μελέτη του έργου, την Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου, γιατί εργάστηκε πολύ και μεθοδικά έως την ένταξη του έργου και τον πρώην υφυπουργό, Στάθη Γιαννακίδη, ο οποίος αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της ενεργειακής αναβάθμισης και ενέκρινε τη χρηματοδότηση.
Ακολούθησε η παρουσίαση των τεχνικών και οικονομικών λεπτομερειών του έργου, την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου.

Πηγή: k-tipos.gr