Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική ομάδα a+ architects ήταν η αλλαγή χρήσης από κτίριο γραφείων σε ξενοδοχείο πόλης.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα φιλόξενο περιβάλλον τόσο για οικογένειες, παρέες και ζευγάρια που επισκέπτονται την Αθήνα για αναψυχή όσο και για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Ένα ξενοδοχείο πόλης με ξεχωριστό design, που προσφέρει άνεση και ηρεμία στον επισκέπτη. Το κτίριο 7 ορόφων βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία κοντά στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στη λεωφόρο Μεσογείων.
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Η είσοδος γίνεται από πεζόδρομο που επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαμβάνει τις μεγάλες βεράντες των τελευταίων ορόφων με απόλυτη ησυχία.
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Το περιβάλλον της περιοχής είναι καθαρά αστικό και γι’ αυτόν τον λόγο τοποθετήθηκαν διακοσμητικά διάτρητα πάνελ αλουμινίου. Τα στηθαία αντικαταστάθηκαν με γυάλινα και όλα τα μπαλκόνια έχουν δέντρα ελιάς.   
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις μονώσεις του κτιρίου, μιας και καθαιρέθηκαν όλες οι τοιχοποιίες του κτιρίου και κρατήθηκε μόνον ο φέροντας οργανισμός.
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

“Το κτίριο διαθέτει 41 δωμάτια και σουίτες, εστιατόριο και al day bar”.

Επιθυμία των a+ architects είναι ο επισκέπτης του ξενοδοχείου να έχει επιλογές στα δωμάτια και κίνητρο να επισκεφθεί ξανά το ξενοδοχείο σε επόμενη του επίσκεψη στην Αθήνα.
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

“Γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκαν τρείς διαφορετικοί αισθητικά τύποι δωματίων”.

Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Την ίδια ώρα, μεγάλες επιφάνειες τοίχου έχουν επενδυθεί με καθρέπτη και ο επισκέπτης έχει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου στο δωμάτιο. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ξύλο, μαύρα μέταλλα, καθρέπτες, inox, λινά και μεταξωτά υφάσματα.
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Για την ηλιοπροστασία χρησιμοποιούνται εσωτερικές ηλεκτροκίνητες κατακόρυφες ρολοκουρτίνες, τύπου Roler Blind. Στο εστιατόριο και το all day bar, επικρατούν γήινες αποχρώσεις, ξύλο, καθρέπτες και πολλά φυτά. 
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Μια γήινη, λιτή λογική επικρατεί σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, προσδίδοντας ταυτόχρονα στο επισκέπτη μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας με εκλεπτυσμένη κομψότητα.
Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Photo © Vice Versa

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Τίτλος έργου: Αthens Platinum Rooms & Suites, Τύπος έργου: Μετατροπή κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο πόλης, Τοποθεσία: Αθήνα, Αρχιτεκτονική μελέτη: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Κατασκευή: Latern Construction Company S.A., Έτος κατασκευής: 2019, Κείμενο παρουσίασης: a+ architects (Ιωάννης Ζαχαράκης), Φωτογραφίες: Vice Versa