Παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σύνολό του, ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος λόγω της οικονομικής κρίσης μιλήσαμε με τον κ. Τάσο Ριζόπουλο – Διευθύνοντα Σύμβουλο της Interplast μιας από τις ηγέτιδες εταιρείες της αγοράς στον τομέα της παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και αποχέτευσης.
Στην αποκλειστική συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Ριζόπουλος μας έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις εξειδικευμένες ενεργειακές προοπτικές όλων των προϊόντων που διαθέτει η Interplast στην αγορά, για την κινητικότητα της εταιρείας στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης του δικτύου των συνεργατών της  καθώς και πως ανταποκρίνονται οι τεχνολογίες της Interplast σε ένα πολύπλοκο και ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον όπως δηλαδή σε ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Ερώτηση: Η Interplast είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες της αγοράς στον τομέα της παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και αποχέτευσης. Πως μια εταιρία του επιπέδου αυτού καταφέρνει και αναπτύσσεται σε περίοδο κρίσης;
Απάντηση: Με καινοτομία και εξωστρέφεια θα μπορούσα να απαντήσω. Βέβαια πρέπει να σημειώσω ότι τα τελευταία 3 χρόνια και ιδιαίτερα το 2017 ήταν καλές χρονιές για το σύνολο της μεταποίησης. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν 20 χρόνια και το 2000 ξεκίνησε να εξάγει, πολύ πριν την περίοδο της κρίσης.
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο πωλήσεων σε Δυτική Ευρώπη, Βαλκάνια, Κύπρο και Μέση Ανατολή. Συνεχίζουμε το 2017 και το 2018 να ανοίγουμε το δίκτυο σε Ανατολική Ευρώπη και Αφρική. Έχουμε 14 πατέντες κατατεθειμένες στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Συνεχίζουμε τα επόμενα χρόνια με έρευνα και νέες ιδέες να καινοτομούμε και να δημιουργούμε το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον, για την εταιρεία μας, εντός και εκτός Ελλάδας.
Ερώτηση: Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εξοικονόμηση ενέργειας για την θέρμανση και ψύξη των κτιρίων αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για επενδυτικές ευκαιρίες ποιες είναι οι διαθέσιμες λύσεις που προτείνετε (σε προϊοντικό επίπεδο) και ποια είναι κατά την γνώμη σας το συγκριτικά πλεονεκτήματά των προϊόντων της Interplast;
Απάντηση: Ασχολούμαστε με την εξοικονόμηση ενέργειας εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε ένα τμήμα Ενεργειακών Εφαρμογών από το 2007 και προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στον τεχνικό κόσμο και στον τελικό καταναλωτή. Από τα προϊόντα μας θα μπορούσα να ξεχωρίσω δύο κατηγορίες που συμβάλλουν αποφασιστικά στην Εξοικονόμηση Ενέργειας. Η μία κατηγορία είναι η Ενδοδαπέδια θέρμανση-ψύξη ξηράς δόμησης, η οποία όταν συνδυάζεται με αντλίες θερμότητας εξοικονομεί ενέργειας πάνω από 80% σε σχέση με τα κλασικά σώματα και τον λέβητα.
Η κατηγορία αυτή είναι ένας συνδυασμός δικών μας προϊόντων και της Knauf με την οποία έχουμε μία υπέροχη συνεργασία και θα αναπτύξουμε κι άλλες εφαρμογές στο μέλλον. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου της Ενδοδαπέδιας σε σχέση με την κλασική είναι ότι πέραν της μεγαλύτερης εξοικονόμησης μπορεί να εφαρμοσθεί και σε ξενοδοχεία, γραφεία και εξοχικές κατοικίες.
Αυτό οφείλεται στο χαμηλό της ύψος και στην έλλειψη θερμομπετόν με αποτέλεσμα να συζητάμε για ένα σύστημα χωρίς αδράνεια, για ένα σύστημα που είναι γρηγορότερο ακόμη και από τα θερμαντικά σώματα. Η άλλη κατηγορία είναι το βραβευμένο μας προϊόν, το Aqua Plus Prins το οποίο προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας 80% από τους αμόνωτους σωλήνες και 50% από τους μονωμένους με τον κλασικό τρόπο.

«O τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή το όχημα της ανάπτυξης όχι μόνο για τον κλάδο των κατασκευών αλλά για ολόκληρη την Ελληνική οικονομία».


Ερώτηση: Για το επόμενο διάστημα προσανατολίζεται η Interplast στην παραγωγή νέων προϊόντων & στην προώθηση νέων έργων που ενδέχεται να αποτελέσουν εγχώρια πρωτοπορία σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα της αγοράς; 
Απάντηση: Για την Interplast τα νέα προϊόντα, οι νέες ιδέες είναι τρόπος ζωής, είναι η καθημερινότητά μας. Σκεφτόμαστε το νέο, λειτουργούμε με βάση το νέο. Για παράδειγμα τα τελευταία 5 χρόνια ανανεώνουμε με διάφορες κινήσεις τους καταλόγους μας και παρουσιάζουμε νέα προϊόντα. Το 2014 ανακοινώσαμε μία στρατηγικής σημασίας συνεργασία με τη Brass Form και παρουσιάσαμε ένα νέο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ξηράς δόμησης σε συνεργασία με την Knauf.

Το 2016 παρουσιάσαμε ένα νέο προμονωμένο σύστημα σωληνώσεων με την εμπορική ονομασία, Aqua Plus Prins, το οποίο πήρε και το 1ο βραβείο καινοτομίας στον πρόσφατο διαγωνισμό της Ελληνικής Ακαδημίας Marketing που αφορούσε προϊόντα που παράγονται στην Ελληνική επικράτεια. Το 2018 παρουσιάσαμε νέες σειρές προϊόντων στην κλαδική έκθεση Climatherm οι οποίες ευελπιστούμε να έχουν πολύ μεγάλη απήχηση στην αγορά.
Ερώτηση: Ποια είναι η γνώμη σας για την σημερινή εικόνα της ελληνικής τουριστικής αγοράς και αν τα σημάδια ανάκαμψης που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα είναι ενθαρρυντικά για την παράλληλη ανάπτυξη του κλάδου των κατασκευών;
Απάντηση: Πιστεύω ότι ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή το όχημα της ανάπτυξης όχι μόνο για τον κλάδο των κατασκευών αλλά για ολόκληρη την Ελληνική οικονομία. Τα σημάδια σίγουρα είναι ενθαρρυντικά και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες στην τουριστική αγορά.
Ερώτηση: Η σύγχρονη ξενοδοχειακή επιχείρηση καλείται να ανταποκριθεί σε προκλήσεις όπως: α) μείωση λειτουργικών δαπανών και κόστους συντήρησης, β) ενεργειακή ασφάλεια, γ) κανονιστικές και νομοθετικές αλλαγές, δ) μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ε) αύξηση της ανταγωνιστικότητας, στ) βελτίωση των υπηρεσιών για την προσδοκώμενη ικανοποίηση των πελατών. Πως ανταποκρίνεται η Interplast με βάση τις παραπάνω προκλήσεις;
Απάντηση: Η Interplast είναι μία εταιρεία που παρακολουθεί όλα τα παραπάνω ζητήματα και προσπαθεί με συνεχή επαφή με τον Τεχνικό κόσμο να δίνει προτάσεις και λύσεις για όλα τα παραπάνω σημαντικά ζητήματα. Παράλληλα προσαρμόζει τα προϊόντα της στις νέες κανονιστικές και νομοθετικές αλλαγές και διασφαλίζει μέσω αντίστοιχων πιστοποιήσεων την απροβλημάτιστη χρησιμοποίησή τους.
Ερώτηση: Πρόσφατα η εταιρεία τιμήθηκε με μια πολύ σημαντική διάκριση στον διαγωνισμό «Made in Greece» αναφορικά με το προμονωμένο σύστημα σωληνώσεων Aqua Plus Prins, ως το πιο καινοτόμο προϊόν της  ελληνικής παραγωγής για τη διετία 2018-2019. Ποιες είναι οι βασικές καινοτομίες που προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα;
Απάντηση: Η βράβευση ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή και δικαίωση του αγώνα του στελεχιακού μας δυναμικού και των εργαζομένων της εταιρείας. Αφορούσε μάλιστα ένα σύστημα που προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, αποφυγή των δαπανηρών συντηρήσεων, μείωση των γραμμικών διαστολών και αποφυγή των συμπυκνωμάτων στις σωληνώσεις.
Πρόκειται για ένα σύστημα τριών στρωμάτων που αποτελείται από σωλήνα μεταφοράς ζεστών και κρύων νερών που εξασφαλίζει πολυετή συνεχή λειτουργία, από Πολυουρεθάνη που εξασφαλίζει την μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και την έλλειψη υγροποιήσεων και από σωλήνα PVC ως εξωτερικό περίβλημα ο οποίος δίνει ταχύτητα στις συνδέσεις και ακολουθεί τους σύγχρονους κανονισμούς για την προστασία από την πυρκαγιά.
Το προϊόν έχει βρει εφαρμογές στα νέα ξενοδοχεία και στις ανακαινίσεις και έχει δημιουργήσει εντός και εκτός Ελλάδας μία σοβαρότατη Reference list. Εμείς ευχαριστούμε όλους όσους το επέλεξαν και χαιρόμαστε που από τις πρώτες εφαρμογές του έχει τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν.