Υπογράφηκε, χθες Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, η σύμβαση της ΚΤΥΠ Α.Ε. με την ανάδοχο εταιρία ΕΚΤΕΡ ΑΕ για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Κατασκευή και Εξοπλισμός νέας πτέρυγας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, δυναμικότητας 50 κλινών, στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”» αξιοποιώντας την δωρεά της Ελληνικής Βουλής, ύψους 8.000.000 €.

Σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, σε χρόνο ρεκόρ και παρά τις  αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός με απόλυτη διαφάνεια. Το αρχικό κόστος του έργου προϋπολογίστηκε σε 7.181.374,08 €. Το τελικό κόστος του έργου, μετά από έκπτωση 14%, ανέρχεται σε 6.175.981,71 €.
Μέσα σε 60 μόλις ημέρες, η ΚΤΥΠ Α.Ε. θα παραδώσει την μεγαλύτερη σε δυναμικότητα, την αρτιότερη σε υποδομές και την πλέον σύγχρονη πτέρυγα ΜΕΘ στην χώρα. Ένα έργο, το οποίο θα κοσμεί το Ε.Σ.Υ. και μετά την εποχή του κορωνοϊού.
Για την επίτευξη αυτού του «ανατρεπτικού» για τα ελληνικά δεδομένα αποτελέσματος, συνέβαλαν οι εργαζόμενοι της ΚΤΥΠ Α.Ε. υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Τίμου Κατσίπου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Θανάση Γιάνναρη.
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στην Βουλή, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, του Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, κ. Γεώργιου Μυλωνάκη, του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής, κ. Βασίλειου Μπαγιώκου, της ηγεσίας της ΚΤΥΠ Α.Ε., του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, κ. Αθανάσιου Σίψα, της Αντιπροέδρου του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” , κας Άννας Κρεμμύδα και εκπροσώπων των κομμάτων.