Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης
TSIALOS

Ο χώρος που στεγάζεται το ωρολογοποιείο – χρυσοχοείο δημιουργήθηκε με έμφαση στην ανάδειξη της πολυτέλειας και της λάμψης του κοσμήματος σε ρυθμό Baroque.

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Η παρόδια στοά που βρίσκεται μπροστά από την είσοδο του καταστήματος ενσωματώθηκε με το υπόλοιπο εσωτερικό κατάστημα νοητά και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα στην εναρμόνιση του εξωτερικού με τον εσωτερικό χώρο. Έγινε χρήση μεταλλικής κατασκευής σε σχήμα ημικύκλιο στην εσωτερική καμάρα της στοάς όπου τοποθετήθηκε και το λογότυπο της επιχείρησης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Η είσοδος του καταστήματος επιλέχθηκε να τοποθετηθεί στη μέση της πρόσοψης έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο ξεχωριστές βιτρίνες έκθεσης προϊόντων εκατέρωθεν της εισόδου. Τα έπιπλα των βιτρινών όπως και όλα τα υπόλοιπα έπιπλα που τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό είναι χειροποίητα από λουστραρισμένο φύλλο κερασιάς με χρήση Ιταλικών λούστρων.

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Αίσθηση πολυτέλειας το τετράγωνο γρανιτοπλακάκι διαστάσεων 60×60, το οποίο επιλέχθηκε σε δύο χρωματισμούς, λευκό και μαύρο και δημιούργησε σκακιέρα μέσα στο χώρο εξαλείφοντας έτσι τις παράγωνες πλευρές. To επιδαπέδιο ρολόι είναι εισαγωγή από την Γερμανία ενώ ο αμφορέας στην κορυφή του τραπεζιού είναι ζωγραφιστός στο χέρι και έγινε εισαγωγή από την Γαλλία.

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Ιδιαίτερα σε στυλ και διοχέτευση του φωτός, επιλέχθηκαν φωτιστικά κρεμαστά για το φωτισμό των μπροστινών βιτρινών και οροφής τύπου PL για τον γενικό φωτισμό του εσωτερικού του καταστήματος. Στην εξωτερική στοά τοποθετήθηκε κρεμαστό φωτιστικό Tifany. Η εσωτερική σκάλα του καταστήματος οδηγεί σε πατάρι που εξυπηρετεί τις αποθηκευτικές ανάγκες του καταστήματος. Διάχυτη η τάση του μπαρόκ στο χώρο, η οποία «παντρεύει» το κλασσικό με το νέο και δημιουργεί ένα χώρο με ζεστασιά και πολυτέλεια.

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Παπακώστας – Ωρολογοποιείο / Χρυσοχοείο, Τοποθεσία: Καρδίτσα – Θεσσαλία, Αρχιτεκτονική μελέτη: Αθανασίου Βαγγέλης, Πολιτικός Μηχανικός: Δημητρίου Βίκυ, Έρευνα και Σχεδιασμός: Αθανασίου Βαγγέλης, Κατασκευή: Greeneyes Development, Έκταση: 70τ.μ., Έτος: 2017, Φωτογραφίες: Γιάννης Γριμπογιάννης


Σχόλια

σχόλια