Η ελβετική μηχανολογική εταιρεία και δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας ABB Ltd, ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να αποκτήσει την εταιρεία μηχανών και αυτοματισμού Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH.

Η συμφωνία για την αυστριακή B&R, η οποία έχει ετήσιες πωλήσεις άνω των 600 εκατ. δολαρίων, αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτό το καλοκαίρι, τόνισε η ΑΒΒ. Προβλέπει ότι οι πωλήσεις της B&R θα διαμορφωθούν στα 1 δισ. δολάρια σε πέντε χρόνια. 

«Αυτό είναι τέλειο και θα μας καταστήσει το μόνο πάροχο βιομηχανισμού αυτοματισμού που παρέχει στους πελάτες του όλο το φάσμα τεχνολογικών λύσεων και λογισμικού, σε σχέση με τις μετρήσεις, τον έλεγχο, τη ρομποτική, την ψηφιοποίηση και την ηλεκτροδότηση», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΒ, Ulrich Spiesshofer.

Ο ίδιος τόνισε στους μετόχους πως έχει "ισχυρή στήριξη" από τους μετόχους της ΑΒΒ για τη συμφωνία. «Αν και δεν μεταμορφώνει την ΑΒΒ, θεωρούμε πως αυτή η συμφωνία είναι θετική όσον αφορά την ολοκλήρωση του χαρτοφυλακίου αυτοματισμού της ΑΒΒ, με έναν καθιερωμένο και άκρως πρωτοποριακό παίκτη», αναφέρουν αναλυτές της Morgan Stanley.

Σχόλια

σχόλια