Το συγκρότημα τεσσάρων ανεξάρτητων στούντιο βρίσκεται στην παραλία της Αγ. Θεοδότης, στην ανατολική πλευρά της Ίου. Οι πέτρινοι όγκοι των κτιρίων, θυμίζοντας τις θημωνιές που προϋπήρχαν, τοποθετούνται ελεύθερα στο οικόπεδο, με μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους, ώστε να μεγιστοποιείται η θέα προς τη θάλασσα.

cover

Η κατασκευή γίνεται από φυσικά υλικά, με στόχο την ένταξη στο περιβάλλον και ο σχεδιασμός του συγκροτήματος βασίζεται στην αρχή του ελάχιστου ενεργειακού αποτυπώματος, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά για τις ενεργειακές ανάγκες του.

eik-2

eik-3

Τα στούντιο, με ένα ή δύο υπνοδωμάτια, διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό καθιστικό και κουζίνα, ενώ οι πέργκολες και ο μεγάλος περιβάλλων χώρος δημιουργούν αίσθηση πολυτέλειας και ιδιωτικότητας.

Τοποθεσία: Αγία Θεοδότη, Ιος, Κύριος του έργου: Ιδιώτης, Χρόνος μελέτης: 2014, Oμάδα μελέτης: Τάσος Γούσης, Joost Frijda, Έντυ Ρόμπερτς, Φωτεινή Αναγνώστου.

Πηγή: www.gfra.gr