Ένα σημαντικό επίτευγμα κατάφερε να πετύχει η Ρουμανία, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η ένωση Wind Europe, το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας εξασφαλίστηκε από την αιολική ενέργεια, κατατάσσοντας την χώρα των Βαλκανίων στην τέταρτη θέση σε όλη την Ευρώπη στη σχετική λίστα, μετά τη Δανία, όπου η κατανάλωση από αιολική ενέργεια άγγιξε το 81%, τη Γερμανία με 37%, και την Αυστρία με 23%.
Την ίδια ώρα τα στοιχεία της Wind Europe δείχνουν ότι, η αιολική ενέργεια εξασφάλισε το 19% της κατανάλωσης στην Πορτογαλία που βρέθηκε στην πέμπτη θέση, ακολουθούμενη από τη Σουηδία με 15%, την Ολλανδία με 11%, την Ισπανία με 10%, και την Κύπρο επίσης με 10%. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Γερμανία, με 550 GWh, ακολουθούμενη από την Ιταλία με 99GWh και τη Δανία με 83GWh.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, στην Ελλάδα, η αιολική παραγωγή κάλυψε το 5,6% της κατανάλωσης, με 9,6 GWh, σχεδόν 25 λιγότερες από τη ρουμανική αιολική παραγωγή, παρ’ όλο που η εγκατεστημένη δυναμικότητα των δύο χωρών εμφανίζεται να είναι παρόμοια.