Πηγή φωτογραφίας: eyathpagion.gr
kostal

Σε χώρο πρασίνου αναμένεται να διαμορφωθεί το ακίνητο της ΕΥΑΘ Παγίων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Καστριτσίου, δίπλα στα κοιμητήρια της Αγίας Παρασκευής, το οποίο είναι πλέον καθαρό και έτοιμο προς προσωρινή χρήση από τον δήμο Θεσσαλονίκης, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ Παγίων, τα συνεργεία της εταιρείας απάλλαξαν τον επί 30 χρόνια εγκαταλελειμμένο χώρο από σκουπίδια και φερτά υλικά, γκρέμισαν τα επικίνδυνα παραπήγματα και προχώρησαν στην απομάκρυνση του μολυσματικού από την ανεξέλεγκτη και χρόνια ρυπογόνα χρήση του εδάφους χώματος, αντικαθιστώντας το με 300 κυβικά νέου. Ο καθαρισμός του συγκεκριμένου χώρου αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς αποτελούσε εστία μόλυνσης και υποβάθμισης της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ Παγίων υπογραμμίζει ότι έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθαρισμού των 70 ακινήτων στα όρια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς και άλλων 15 στο 2ο διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνει ότι παραμένει ανοιχτή η γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, τους οποίους η ΕΥΑΘ Παγίων καλεί να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες της, προκειμένου να δρομολογηθούν σταδιακά, όπου κρίνεται απαραίτητο, οι διαδικασίες καθαρισμού σε ιδιοκτησίες της.