Η GeoSense υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει ανοιχτό ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: «Οι χρήσεις & εφαρμογές των drones στο επάγγελμα του μηχανικού – Νέες επαγγελματικές προοπτικές».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  18-19  Απριλίου 2018, 17:00-21:00 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49 – Ισόγειο) στην Θεσσαλονίκη. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση σχετικά με τις σύγχρονες εφαρμογές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο όλων των Μηχανικών.
Θα αναλυθούν διεξοδικά οι σύγχρονες εφαρμογές με ΣμηΕΑ (drones) για θέματα όπως η επιθεώρηση παγίων, αποτυπώσεις, κτηματογραφήσεις, ογκομετρήσεις, 3D μοντελοποίηση, περιβαλλοντικές μελέτες, παρακολούθηση εξέλιξης έργων κλπ. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα αναλυθεί και το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση και λειτουργία των ΣμηΕΑ και το καθεστώς αδειοδότησης των χειριστών ΣμηΕΑ.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι Δωρεάν.


Οι συμμετέχοντες θα πρέπει εγκαίρως να δηλώσουν την συμμετοχής τους πατώντας ΕΔΩ.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί σε όσους το παρακολουθήσουν ανελλιπώς (υποχρεωτική παρουσία τουλάχιστον στο 90% της διάρκειάς του) σχετική βεβαίωση παρακολούθησης από το ΤΕΕ/ΤΚΜ. 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

Τετάρτη 18/04/2018  17:00 – 21:00

Τύποι μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Ανάλυση απαιτήσεων εργασιών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Καταλληλόλητα με βάση τις ανάγκες και απαιτήσεις
Σύγχρονη φωτογραμμετρία και εφαρμογές (παρουσίαση Use Cases)

 

Πέμπτη 19/04/2018  17:00 – 21:00

Σύγχρονη φωτογραμμετρία και εφαρμογές (παρουσίαση Use Cases)
Παρουσίαση του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Προϋποθέσεις αδειοδότησης χειριστών
Αδειοδότηση πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Συζήτηση

 

Εισηγητής: κ. Βασίλης Πολύχρονος, Τεχνικός Δ/ντης της GeoSense, Αδειοδοτημένος εκπαιδευτής χειριστών ΣμηΕΑ της GeoSense UAS Academy

Είσοδος Ελεύθερη

Σχόλια

σχόλια