Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης
TSIALOS

Το διαμέρισμα των 85 m², βρίσκεται στον πρώτο όροφο διώροφης κατοικίας, με θέα το λιμάνι της Πάργας. Πρόκειται για ριζική ανακατασκευή του διαμερίσματος και μετατροπή του από χώρο γραφείων, σε διαμέρισμα τουριστικής εκμετάλλευσης.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Το διαμέρισμα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας, κεντρικό λουτρό και δύο υπνοδωματίων, το ένα εκ των οποίων διαθέτει δικό του λουτρό.  Κύριο μέλημα της μελέτης σε επίπεδο χωροθέτησης, ήταν η λειτουργική οργάνωση των χώρων, ώστε να επιτευχθεί η επί μέρους ιδιωτικότητα των ενοίκων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Βασικός στόχος ήταν να αξιοποιηθεί στο μέγιστο ο άμεσος φωτισμός του διαμερίσματος καθώς να επιλεχθούν υλικά και χρωματισμοί ώστε να δημιουργήσουν την αίσθηση της φιλοξενίας και υψηλής αισθητικής του διαμερίσματος.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Στον ενιαίο χώρο του διαμερίσματος τα υλικά που επιλέχθηκαν είναι οι λευκές γυαλιστερές επιφάνειες, ξύλο δρυς στην φυσική του απόχρωση καθώς και μεμονωμένος γκρι και μαύρος χρωματισμός σε μικρές επιφάνειες. Ο διαχωρισμός του μικρού ενιαίου χώρου επιτεύχθηκε με μια ξύλινη ειδική κατασκευή πλαισίου, η οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του καθιστικού με το στοιχείο της κουζίνας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Τα μικρά ανοίγματα των υπνοδωματίων αξιοποιήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτελέσουν εικαστικό στοιχείο κάδρου προς την υπέροχη θέα του λιμανιού της Πάργας. Στο κυρίως υπνοδωμάτιο αξιοποιήθηκε ένας μικρός χώρος της κάτοψης και μετατράπηκε σε χώρο λουτρού, επενδυμένο με πατητή τσιμεντοκονία. Τον χώρο συμπληρώνει η ιματιοθήκη τύπου open closet, σε έντονο χρώμα, ώστε να ολοκληρώσει την σκηνογραφία του υπνοδωματίου.

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης

Το κεντρικό λουτρό του διαμερίσματος σχεδιάστηκε σε απλή minimal φιλοσοφία, με κύριο μέλημα την άνετη καμπίνα ντουζιέρας και ευρύχωρες ντουλάπες εντοιχισμού των λευκών συσκευών. Την γενική σύνθεση ολοκληρώνουν τα μεταλλικά εικαστικά έργα, Έλληνα γλύπτη, με στοιχεία από το παραθαλάσσιο τοπίο της Πάργας.

Σχέδιο

Κάτοψη

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Ανακαίνιση διαμερίσματος, Τοποθεσία: Πάργα, Αρχιτεκτονικό γραφείο: Archray, Υπεύθυνος Αρχιτέκτων έργου: Κωνσταντίνος Κωτσαλίδης, Εμβαδόν: 85 m², Έτος κατασκευής: 2017, Φωτογραφίες: Γιώργος Μαγεράκης


Σχόλια

σχόλια