Νέα χρώματα στις όψεις του ξενοδοχείου, © ifo studio architects
Το Ξενοδοχείο «Poseidon» είναι ένα συγκρότημα παραδοσιακών κτηρίων που βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι του Καστελόριζου. Σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε η διαμόρφωση της νέας πτέρυγας του ξενοδοχείου και ανακαινίστηκαν τα υπάρχοντα κτήρια, η αίθουσα υποδοχής και ο περιβάλλοντας χώρος του ξενοδοχείου.
Νέα χρώματα στις όψεις του ξενοδοχείου, © ifo studio architects

Λεπτομέρειες, © ifo studio architects

Νέο λογότυπο ξενοδοχείου, © ifo studio architects

Η ομάδα εργασίας, πέραν του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, ασχολήθηκε με τα νέα χρώματα στις όψεις, τη γραφιστική επιμέλεια του λογοτύπου και το σχεδιασμό των επίπλων του ξενοδοχείου.
Εσωτερική άποψη σουίτας ξενοδοχείου, © ifo studio architects

Εσωτερική άποψη σουίτας ξενοδοχείου, © ifo studio architects

Εσωτερική άποψη σουίτας ξενοδοχείου, © ifo studio architects

Επιπλέον, φωτογράφησε τοπόσημα του νησιού, τα οποία μετέτρεψε σε κάδρα που τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό των δωματίων. Όλα τα παραπάνω στοιχεία ανέδειξαν και αναβάθμισαν την οπτική ταυτότητα του ξενοδοχείου.
Άποψη σχεδιασμένων επίπλων ξενοδοχείου, © ifo studio architects

Η λειτουργικότητα και η άνεση ήταν προτεραιότητα στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του καταλύματος που συμβαδίζει με τις βασικές αρχές της λιτής πολυτέλειας σε ένα ήρεμο νησιωτικό περιβάλλον.
Κατόψεις τμήματος ξενοδοχείου (ισόγειο, πατάρι, 1ος όροφος), © ifo studio architects

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Ξενοδοχείο «Poseidon», Τύπος Έργου: Διαμόρφωση Εσωτερικού & Εξωτερικού Χώρου – Επίβλεψη, Τοποθεσία: Καστελόριζο, Αρχιτεκτονικό Γραφείο: ifo studio architects, Ομάδα Μελέτης: Ιφιγένεια Δημητρίου (Αρχιτέκτων Μηχανικός) – Φωτεινή Χαλβαντζή (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Συνεργάτες: Διαμαντής Αραμπατζής (Γραφίστας) – Άγγελος Κυρίτσης (Μεταλλικές Κατασκευές), Χρονική Περίοδος Έργου: 2013 – 2015, Κείμενο Παρουσίασης: ifo studio architects, Φωτογραφίες: ifo studio architects