Ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του Ηρακλείου, το Εσπέρια στην οδό Ιδομενέως, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του ως Olive Green Hotel, ενταγμένο στον όμιλο ξενοδοχείων της οικογένειας Καραταράκη και να πρωταγωνιστήσει στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης!

Το γνωστό ξενοδοχείο, που παρέμενε κλειστό μέχρι την άνοιξη του 2015 όταν και εξαγοράστηκε το σύνολο των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας από την οικογένεια Καραταράκη, μεταμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ σε ένα άκρως εντυπωσιακό κτίριο, με ιδιαίτερα ενεργειακά χαρακτηριστικά, κατασκευασμένο από την γνωστή εταιρεία TECTOR σε σχέδια του αρχιτέκτονα Νίκου Μουρέλου.

eik 1

eik 2

Olive Green Hotel: Reception Area

Το consept, η «φιλοσοφία» λειτουργίας, και η εσωτερική διακόσμηση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μιας επιλεγμένης ομάδας συνεργατών της ιδιοκτήτριας εταιρείας. Η εξωτερική του εικόνα, πραγματικά εντυπωσιάζει τους περαστικούς, ενώ πολλές είναι και οι εκπλήξει που κρύβει στο εσωτερικό του.

eik 3

eik 7

Olive Green Hotel: Lobby

Η ιστορία του Εσπέρια

Η κατασκευή του ξενοδοχείου ξεκίνησε από τον γιατρό Μανόλη Φουντουλάκη και τη σύζυγό του Μαρίκα το 1967 και ολοκληρώθηκε το 1969 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Σπύρου Κοκκοτού. Το ξενοδοχείο διέθετε 54 δωμάτια, ντισκοτέκ, roof garden, μεγάλο χώρο υποδοχής, αίθουσες εκδηλώσεων, κ.α.

eik 4

eik 5

Olive Green Hotel: Reception

Το Εσπέρια έφερε στην πόλη του Ηρακλείου πολλά πρωτοποριακά στοιχεία για την εποχή του. Σερβίτσια από Βρετανική πορσελάνη, μοναδικά μάρμαρα Κοζάνης με τα οποία ήταν ντυμένο ολόκληρο το κτίριο, έπιπλα από τη φημισμένη Αγγλική φορμάικα, διπλό ασανσέρ, αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας Siemens, ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που το έκαναν μοναδικό, αλλά και το αγαπημένο στέκι των Ηρακλειωτών και των καλλιτεχνών που επισκέπτονταν την πόλη τη δεκαετία του ’70.

eik 6

Olive Green Hotel: Lobby Area

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80, λειτουργούσε στο υπόγειό του και η disco Dream – σημείο συνάντησης για πολλές και πολλούς Ηρακλειώτες – ενώ στις αίθουσές του έχουν δοθεί ορισμένοι από τους πιο πετυχημένους χορούς εκείνης της εποχής.

eik 8

eik 9

eik 10

Olive Green Hotel: Restaurant View

eik 11
Olive Green Hotel: Bar

Η λειτουργία του ως ξενοδοχείο σταμάτησε το καλοκαίρι του 2003 και από τον Ιανουάριο του 2004 έως τις αρχές του 2012 φιλοξένησε την υπηρεσία της Πολεοδομίας Ηρακλείου, που εκείνα τα χρόνια ανακαίνιζε το δικό της κτίριο στην πλ. Δασκαλογιάννη. Από το 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2015, οπότε και μεταβιβάστηκε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας στην οικογένεια Καραταράκη, το ξενοδοχείο παρέμενε κλειστό.

eik 12

Olive Green Hotel: Popular Room Type

eik 13

Olive Green Hotel: Urban Room Type

eik 14

Olive Green Hotel: Club Room Type

eik 15

Olive Green Hotel: OG Club Room

Πηγή φωτογραφιών: olivegreenhotel.com