Χώρος αναμονής (reception), Photo © PLAN AHEAD architects

Η εκπαιδευτική διαδικασία, πόσο μάλλον η «ανακάλυψη» και η αναγνώριση πτυχών του κάθε ανθρώπου, είναι μια προσπάθεια που απαιτεί συνεχώς συγκέντρωση όχι μόνο από τον εκπαιδευτή αλλά και από τον συμμετέχοντα.

Η ύπαρξη ενός «τετράγωνου» χώρου, μίας τετράγωνης κάτοψης, με φυσικό φωτισμό μόνο από τις δύο πλευρές, ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν τον σχεδιασμό από το γραφείο PLAN AHEAD architects.
Χώρος αναμονής (reception), Photo © PLAN AHEAD architects

Η κάτοψη οργανώνεται σε 4 διαφορετικούς χώρους, που προτρέπουν τον επισκέπτη να τους ανακαλύψει και εν συνεχεία να επιμορφωθεί.
Χώρος σεμιναρίων, Photo © PLAN AHEAD architects

Η «απόκρυψη» δομικών στοιχείων, είτε με την ενσωμάτωση τους στη νέα κατασκευή, είτε ακόμα και με την χωρική τους εκμετάλλευση, ήταν αναγκαία για την εύρεση βέλτιστης λύσης.

Χώρος συναντήσεων, Photo © PLAN AHEAD architects

Αναγνωστήριο, Photo © PLAN AHEAD architects

Διάφανα διαχωριστικά από μέταλλο, γυαλί και ύφασμα, γήινοι χρωματισμοί στους τοίχους και η απολύτως αναγκαία επίπλωση, στοιχειοθετούν μια εργονομική κάτοψη.
Λεπτομέρειες φωτισμού, Photo © PLAN AHEAD architects

Λεπτομέρειες φωτισμού, Photo © PLAN AHEAD architects

Στην είσοδο του καταστήματος και σε συνδυασμό με τον χώρο αναμονής, άμεσα διακρίνει κάποιος τις υπόλοιπες τρείς αίθουσες μαθημάτων, χωρίς περιττούς διαδρόμους και ανοίγματα.
Φωτιστικά στον χώρο συναντήσεων, Photo © PLAN AHEAD architects

“Η αρχιτεκτονική λύση εκτός της εργονομίας, αποτελεί και μια οικονομική προσέγγιση του θέματος”.

Πράσινο στοιχείο, Photo © PLAN AHEAD architects

“Ένα Τ από γυαλί και γυψοσανίδα στο κέντρο σχεδόν του τετραγώνου σχεδιάζει όλη την κάτοψη και προσδίδει την απαραίτητη «συνθετότητα» στο χώρο”.

Βιτρίνα εισόδου, Photo © PLAN AHEAD architects

Βιτρίνα εισόδου, Photo © PLAN AHEAD architects

Ο υπόγειος χώρος, σε αντίθεση με τη σύνηθες εικόνα του σκοτεινού, βοηθητικού χώρου είναι προσβάσιμος με τρόπο σχεδόν “incognito από μία θύρα στην συνέχεια της τοιχοποιίας. Ο τελευταίος αποτελεί έναν χώρο αυτοσυγκέντρωσης, ηρεμίας και αλλαγής απόψεων.
Φωτορεαλιστική απεικόνιση xώρου αναμονής (reception), © PLAN AHEAD architects

Φωτορεαλιστική απεικόνιση meeting room, © PLAN AHEAD architects

Φωτορεαλιστική απεικόνιση γραφείου συναντήσεων, © PLAN AHEAD architects

Φωτορεαλιστική απεικόνιση κεντρικού γραφείου, © PLAN AHEAD architects

Στοιχεία & Συντελεστές μελέτης:

Τίτλος έργου: Μελέτη σχεδιασμού και κατασκευής επαγγελματικού χώρου γραφείων της εταιρείας ΠΡΟΟΔΟΣ, Τοποθεσία: Πάτρα, Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior design: PLAN AHEAD architects, Ομάδα μελέτης: Ασκούνη Μιμή & Παπαλεξάτος Παναγιώτης (Αρχιτέκτονες Μηχανικοί ΜSc), Εμβαδόν: 120 m², Στάδιο: Υλοποιημένο, Έτος κατασκευής: 2018 – 2019, Κείμενο παρουσίασης: PLAN AHEAD architects, Φωτογραφίες – 3Απεικονίσεις: PLAN AHEAD architects