Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το νέο κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα κλασικού τύπου κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 259 κλινών, σε γήπεδο επιφάνειας 30.527,31 τ.μ., στη θέση Μέγας Λάκκος εκτός ορίων οικισμού Σουλλάρων στην Κεφαλονιά, ιδιοκτησίας της εταιρίας ΑΣΤΕΡΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με διακριτικό τίτλο «ΑΣΤΕΡΙΑΣ Α.Ε.», αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΠΕ, η νέα τουριστική εγκατάσταση αναμένεται να αναπτυχθεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 30.527,31 m² η οποία προέρχεται από την συνένωση τριών γειτονικών γηπέδων.
Από την έκταση αυτή, αναμένεται να γίνει παραχώρηση δύο τμημάτων συνολικού εμβαδού 2.105,93 m² (τμήμα 1 = 903,94 m² και τμήμα 2 = 1.201,99 m²) στο Δήμο Κεφαλονιάς κατάλληλα για χρήσεις μόνο συναφείς με την συλλογική αναψυχή, και άλλες χρήσεις κοινωνικού εξοπλισμού και κοινωνικής τεχνικής υποδομής που δεν δημιουργούν όχληση στην τουριστική εγκατάσταση.
Η συνολική κάλυψη της μονάδας ανέρχεται σε 5990,21 m² και η συνολική δόμηση σε 6010,60 m². Η μονάδα περιλαμβάνει κτίριο υποδοχής, γυμναστήριο, παιδότοπο, SPA, 4 κολυμβητικές δεξαμενές, κτίρια σουιτών, κτίρια διαμερισμάτων και μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων.

Για να δείτε την απόφαση πατήστε εδώΣχόλια

σχόλια