Την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου της Νέας Σμύρνης, με χρηματοδότηση ύψους €20.850.000 από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συζήτησαν ο δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης με τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστο Καπάταη. Το νέο δημοτικό γυμναστήριο της πόλης, θα είναι δυναμικότητας 3.500 θέσεων, επί της οδού Αρτάκης, όπου βρίσκεται σήμερα το παλιό γήπεδο.

«Πρόκειται για την ιστορική έδρα του Πανιωνίου, στις εγκαταστάσεις του οποίου αθλούνται επίσης πάνω από 700 παιδιά σε εβδομαδιαία βάση» ανέφερε ο κ. Καπάταης. Η διαδικασία κατεδάφισης του παλαιού γηπέδου θα γίνει τις επόμενες ημέρες και αμέσως μετά ξεκινά η διαδικασία της ανέγερσης του νέου.
Ο κ. Καπάταης αναφερόμενος στη σημασία του έργου για την κάλυψη των σημερινών αναγκών, τόνισε ότι «το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης (μπάσκετ, βόλεϊ) πληροί τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές και θα συμβάλει αποφασιστικά στη διεκδίκηση και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην Αττική».
Επισήμανε ότι «η Αττική δεν διαθέτει κατάλληλους χώρους για τέτοιου είδους διοργανώσεις, καθώς οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν κριθεί ακατάλληλες, είτε λόγω έλλειψη χρήσης και συντήρησης, είτε γιατί δεν διαθέτουν τις προδιαγραφές, οι οποίες συνεχώς συμπληρώνονται και αναβαθμίζονται». «Το κλειστό γήπεδο είναι διεθνών προδιαγραφών, (διαθέτει θέσεις για παρκινγκ, προσβάσεις ΑμεΑ), υπερβαίνει τις αξιώσεις για διοργανώσεις τοπικής εμβέλειας και είναι απολύτως σύμφωνο για αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, κάτι που έλειπε από την Αττική», υπογράμμισε ο κ. Καπάταης.