Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανέγερση και λειτουργία πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 304 κλινών, στη θέση «Αγία Ελένη» στο νησί της Σκιάθου, με φορέα υλοποίησης την εταιρεία «ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.».

Σύμφωνα με το επίσημο κείμενο της απόφασης, η εν λόγω τουριστική επένδυση θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητο ακίνητο ιδιοκτησίας των εταιρειών ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε & ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε., συνολικής έκτασης 92.276,25 τ.μ. (μετά την αφαίρεση τμήματος που εμπίπτει εντός της ζώνης παραλίας).
Το ακίνητο αποτελείται από δύο επιμέρους γήπεδα, το (Α) έκτασης 48.089,67 τ.μ. ανήκει στην εταιρεία «ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.», ενώ το (Β) έκτασης 44.186,58 τ.μ. ανήκει στην εταιρεία «ΝΟΤΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.» το οποίο και θα μισθωθεί από την πρώτη εξ’ αυτών («ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Α.Ε.») για την κατασκευή και υλοποίηση του έργου.
Μετά την αφαίρεση τμημάτων των γηπέδων που έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές εκτάσεις, η εναπομένουσα επιφάνεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς πολεοδομική χρήση είναι 37.040,60 τ.μ.
Το γήπεδο (Α) συνορεύει δυτικά με την θάλασσα ενώ το γήπεδο (Β) συνορεύει με την επαρχιακή οδό Σκιάθου – Κουκουναριών. Η περιοχή του έργου βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Σκιάθου και συγκεκριμένα στην περιοχή Κουκουναριές του Δήμου Σκιάθου, σε απόσταση περίπου 3 χλμ. δυτικώς του οικισμού Τρούλος, και σε απόσταση περίπου 8 χλμ. δυτικώς της πόλης της Σκιάθου.
Το συγκρότημα αποτελείται από 4 ανεξάρτητες κτιριακές ενότητες, οι οποίες διατάσσονται σε επίπεδα ακολουθώντας το επικλινές του γηπέδου. Είναι δυναμικότητας 121 δωματίων (304 κλινών), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 50 δωμάτια των δύο κλινών, 62 δωμάτια των τριών κλινών, 4 σουίτες και λοιπές εγκαταστάσεις, με ισόγεια, διώροφα κτήρια και υπόγειους χώρους.
Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα δημιουργηθούν συνολικά εννέα (9) πισίνες από τις οποίες οκτώ (8) θα αφορούν υπαίθριες πισίνες και μια (1) κλειστή, ενώ από αυτές οι τρείς (3) θα είναι κοινόχρηστες και οι έξι (6) ιδιωτικές.
Τέλος, η ξενοδοχειακή μονάδα αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Σκιάθου, ενώ η αποκομιδή των απορριμμάτων στην εν λόγω περιοχή του έργου θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Σκιάθου.