Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

scavolini

Η κατοικία βρίσκεται στα βόρεια προάστια της πόλης της Λεμεσού, στο χωριό Παραμύθα και περιβάλλεται από την χαρακτηριστική Μεσογειακή ύπαιθρο με δένδρα ελιάς, αρωματικά φυτά και την υπέροχη θέα των βουνών του Τροόδους.

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Το έργο αποτελείται από μια μεμονωμένη διώροφη έπαυλη 110 τετραγωνικών μέτρων, που απαρτίζεται από ανοικτό καθιστικό χώρο, κουζίνα και γραφείο στο ισόγειο και δύο υπνοδωμάτια στον όροφο.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Η κατοικία βρίσκεται σε ένα καινούργιο συγκρότημα, έργο τοπικού επιχειρηματία γης και η κατασκευές είχαν ήδη αρχίσει όταν οι εργοδότες επικοινώνησαν με το γραφείο SIC. Οι οδηγίες τους ήταν να αναλάβουν την εργασία ανασχεδιάζοντας τις όψεις, το εσωτερικό και όλη την ακίνητη επίπλωση.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Στόχος ήταν να συνδεθεί το εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο δημιουργώντας μια δυνατή σχέση με το κτήριο, τον περιβάλλοντα χώρο και την ακτινοβολία του Μεσογειακού φωτός. Η πρόκληση για τους αρχιτέκτονες ήταν να φέρουν μέσα στην κατοικία όσο περισσότερο φυσικό φωτισμό μπορούσαν αλλά εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα της οικογένειας, σε ένα σπίτι τοποθετημένο στο κέντρο του συγκροτήματος και αρκετά εκτεθειμένο στις γειτονικές κατοικίες.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Τα συνηθισμένου τύπου παράθυρα που χρησιμοποιήθηκαν στο υπόλοιπο συγκρότημα αντικαταστάθηκαν από μεγάλα στενόμακρα οριζόντια ανοίγματα, που δημιουργούσαν την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικειότητας όπου χρειαζόταν.

“Το αποτέλεσμα ήταν μια λευκή τρισδιάστατη μορφή με οριζόντια ανοίγματα στην Βόρεια όψη και ένα μεγάλο παράθυρο στο ισόγειο της Δυτικής όψης”.

Για να επιτευχθεί η εμφάνιση μιας κυβικής μορφής κομμένης από τον γαλάζιο ουρανό, έγινε χρήση επίπεδης αντεστραμμένης ταράτσας, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κατοικίες στο συγκρότημα όπου γίνεται χρήση παραδοσιακής κεκλιμένης κεραμιδόστεγης.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Το καθιστικό αποτελεί τον κυρίως πυρήνα του εσωτερικού χώρου και παίρνει την μορφή ενός απλού κουτιού πλήρως συνδεδεμένου με την ακάλυπτη βεράντα δια μέσω πλατιού ανοίγματος. Οι χώροι γενικά διασυνδέονται με άνετα περάσματα με επαναλαμβανόμενες επιφάνειες και σχήματα από απλά υλικά σε παστέλ αποχρώσεις, φιλοξενώντας τις λειτουργίες κουζίνας, τραπεζαρίας, καθιστικού και γραφείου.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Βλέποντας προ την Δύση, το μέρος αυτό της κατοικίας επιτρέπει στο ευχάριστο φυσικό φως του δειλινού να εισβάλλει στο σπίτι και να ξεπλένει το εσωτερικό με ζεστούς χρωματισμούς και λευκές γεωμετρικές μορφές.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Εσωτερική Διακόσμηση: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Μονοκατοικία, Τύπος έργου: Νέα Κατασκευή – Διαμόρφωση Εσωτερικού & Εξωτερικού Χώρου – Επίβλεψη Έργου, Τοποθεσία: Παραμύθα – Λεμεσός – Κύπρος, Αρχιτεκτονικό Γραφείο: SIC design studio (Jose Luis Falco Moya – Μελίνα Γαλάτη), Εμβαδόν: 110 m², Περίοδος ολοκλήρωσης: Ιούνιος 2018, Πίνακες: Σοφία Σχίζας, Κείμενο Παρουσίασης: SIC design studio, Φωτογραφίες: Creative Photo room

English Description: House in Paramytha, Cyprus designed by SIC design studio

The residence is located in the north suburbs of the city of Limassol, in the village of Paramytha, surrounded by a typical Mediterranean landscape with olive trees, aromatic plants and the beautiful views of the Troodos mountains.
Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

The project consists of a detached two-storey villa of 110-square-meter, composed by an open space living area, kitchen and office on the ground floor and two bedrooms on the upper floor.
Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

The residence is situated in a new complex constructed by a local developer and by the time the clients contacted the studio, the project had already begun. The client’s brief was to take over the project by re-designing the facades, the interiors and all custom-made furniture of the house, including kitchen and built-in wardrobes.
Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

The main goal of the designers was to merge the inside and the outside and create a strong relationship with the place, the surrounding landscape and the brilliance of the Mediterranean light.
Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

The architect’s challenge was to bring in as much as natural light as possible but ensure the family’s privacy, in a house that is positioned in the center of the complex and is quite visible from the neighbors.

“The traditional shaped windows that are commonly used in the rest of the complex, are replaced by long horizontal openings and create the sense of intimacy where needed”.

The result is a white volume punctured by horizontal windows on the north facade and a large opening on the ground floor of the west facade. This part of the building allows a pleasant natural afternoon light to enter the house and wash the interior with warm colors and white geometric forms.
Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

To provide the appearance of a cube cut to the blue sky, an inverted rooftop has been built, unlike the other houses in the complex that have traditional terracotta tiles. The living room is the main core of the house and takes the shape of a simple box which is completely connected to an open-air veranda through a wide opening.
Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Spaces are generously connected to each other with repeated surfaces and patterns with simple materials in a pale tonal palette while accommodating the functions of the kitchen, dining, living and office.
Architectural & Interior Design: SIC design studio, Photo © Creative Photo Room

Facts & Credits:

Project: House, Location: Paramytha – Limassol – Cyprus, Architectural and Interior Design: SIC design studio (Jose Luis Falco Moya & Melina Galati), Area: 110 m², Completed: June 2018, Paintings: Sofia Schizas, Text Description: SIC design studio, Photography: Creative Photo Room

Σχόλια

σχόλια

scavolini
kostal