3d Απεικόνιση Εξωτερικού Χώρου © gnk architects
Η μελέτη αφορά τον επανασχεδιασμό ενός κέντρου ξένων γλωσσών στο κέντρο της πόλης του Βόλου με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα λειτουργικό και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον με ισχυρά οπτικά στοιχεία τα οποία αντιπροσωπεύουν την πρωτοποριακή φιλοσοφία της ίδιας της εταιρείας.
3d Απεικόνιση Εξωτερικού Χώρου © gnk architects

3d Απεικόνιση Εξωτερικού Χώρου © gnk architects

Ποικίλες κατασκευές και έντονα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν για να διεγείρουν την φαντασία και τη διάθεση των μαθητών. Οι ειδικά σχεδιασμένες επιφάνειες εργασίας από κόντρα πλακέ θαλάσσης με ξεχωριστή γεωμετρία τόσο για τις αίθουσες των παιδιών όσο και των ενηλίκων, επιτρέπουν ελεύθερες χωρικές διατάξεις δημιουργώντας ένα ευχάριστο και ευέλικτο περιβάλλον μάθησης.
3d Απεικόνιση Εσωτερικού Χώρου © gnk architects

3d Απεικόνιση Εσωτερικού Χώρου © gnk architects

3d Απεικόνιση Εσωτερικού Χώρου © gnk architects

3d Απεικόνιση Εσωτερικού Χώρου © gnk architects

Η χρήση έμμεσου και άμεσου φωτισμού στις αίθουσες διδασκαλίας επιτυγχάνεται με γραμμικές φωτιστικές πηγές εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα επίπεδα φωτισμού στο χώρο.
Συνθετική Διαδικασία Αίθουσας Ενηλίκων © gnk architects

Στην οροφή αναρτώνται κυκλικά ηχοαπορροφητικά πάνελ προκειμένου να βελτιωθεί η ακουστική του χώρου, μειώνοντας τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις. Αποθηκευτικοί χώροι σχεδιάζονται σε κάθε αίθουσα εξυπηρετώντας τις ανάγκες των καθηγητών και των μαθητών.
Συνθετική Διαδικασία Αίθουσας Παιδιών © gnk architects

Στοιχεία & Συντελεστές Μελέτης:

Μελέτη:  Κέντρο Ξένων ΓλωσσώνΤοποθεσία: Βόλος, Αρχιτεκτονική Μελέτη: gnk architectsΟμάδα μελέτης: Καποδίστρια ΝιόβηΚαποδίστριας ΓιώργοςΜελέτη Φωτισμού: gnk architects, Έτος: 2018, Κείμενο Παρουσίασης: gnk architects, Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: gnk architects

English Description – Renovation of a foreign language centre in Volos, Greece designed by gnk architects

The project is about the renovation of a centrally located foreign language centre in order to be transformed into a dynamic working environment. The architects put forward an innovative aesthetic alternative using optical elements in an attempt to represent the pioneering and basic concept itself. Several constructions and vivid colors have been used to motivate the students’ imagination and mood.
3D Resolution of children’s classroom © gnk architects

3D Resolution of children’s classroom © gnk architects

The specially designed working surfaces by plywood, with exceptional geometry for both  children’s classrooms and adult’s ones as well, allow for free spatial movement creating a pleasant and flexible learning environment.
3D Resolution of adult’s classroom © gnk architects

3D Resolution of adult’s classroom © gnk architects

Linear lights, which are used for direct and indirect illumination, ensure the best lighting distribution in space. On the ceiling circular sound absorbing panels are suspended aiming at the improvement of the chambers acoustics reducing the undesirable echoes. Storing places are designed in classroom covering the students and teacher’s needs.
Ground Floor Plan © gnk architects

Facts & Credits:

Project:  Language School Centre, Location: Volos – Greece, Architectural Design: gnk architects, Design team: Kapodistria Niovi – Kapodistrias Giorgos, Lighting design: gnk architects, Project Year: 2018, Text Presentation: gnk architects, 3d models: gnk architects

Σχόλια

σχόλια

scavolini
kostal