Εξωτερική άποψη κατοικίας, 3D Rendering © Stokas Construction
Η Stokas Construction στη πραγματικότητα είναι το δεύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο που ασχολείται με τη συγκεκριμένη κατοικία. Παραλαμβάνοντας κάποια σχέδια ως δεδομένα, προχώρησε στην οριστική μελέτη εφαρμογής του κτιρίου και στη συνέχεια στην εξαρχής κατασκευή του. 
Εξωτερική άποψη κατοικίας, 3D Rendering © Stokas Construction

Η κατοικία αναπτύσσεται σε ένα προνομιακό γωνιακό οικόπεδο στην Άνω Βούλα με απρόσκοπτη θέα στο πράσινο και τη θάλασσα. Έχοντας ως αφετηρία αυτό, έπρεπε να αποδοθεί στο μέγιστο αυτό το πλεονέκτημα τόσο μέσω του σχεδιασμού όσο και μέσω της επιλογής των υλικών.
Εσωτερική άποψη κουζίνας στο ισόγειο της κατοικίας, 3D Rendering © Stokas Construction

Εσωτερική άποψη playroom στο ισόγειο της κατοικίας, 3D Rendering © Stokas Construction

Το τελικό αποτέλεσμα της συνθετικής διαδικασίας έπρεπε να είναι μια έκθεση απλών καθαρών όγκων χωρίς επιτηδευμένα μορφολογικά στοιχεία. Η παραπάνω μορφολογία αποτελεί ένα κέλυφος που προστατεύει τη ιδιωτική ζωή της κατοικίας παρόλα αυτά όμως η κατοικία χαρακτηρίζεται από μια ανάλαφρη εξωστρεφή διάθεση καθώς ιδιαίτερα από τους χώρους διημέρευσης υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα που προσφέρουν οπτικές φυγές προς τον κήπο με τη πισίνα και τη θέα.
Εσωτερική άποψη καθιστικού, 3D Rendering © Stokas Construction

Εσωτερική άποψη καθιστικού, 3D Rendering © Stokas Construction

Εσωτερική άποψη καθιστικού από την κουζίνα, 3D Rendering © Stokas Construction

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο σχεδιασμό του εξώστη με την ενσωμάτωση του ξύλου στο παιχνίδι των υλικών. Ο εξώστης αυτός ενοποιείται οπτικά και μορφολογικά με την υπόλοιπη κατοικία προφέροντας έναν μεγάλο σκιασμένο βιώσιμο χώρο με άμεση πρόσβαση στη πισίνα και το κυρίως καθιστικό.
Εσωτερική άποψη τραπεζαρίας, 3D Rendering © Stokas Construction

Λεπτομέρεια γυαλιού στο χώρο της τραπεζαρίας, 3D Rendering © Stokas Construction

Η κατοικία οργανώνεται σε τρία επίπεδα. Ο όγκος του ισογείου στεγάζει τους χώρους διημέρευσης και ενοποιείται με τον κήπο διαμέσου μεγάλων ανοιγμάτων. Στο επίκεντρο του εσωτερικού σχεδιασμού βρίσκεται ο περίοπτος όγκος του τζακιού που συναντάται μπαίνοντας από τη κυρία είσοδο και αποτελεί σημείο αναφοράς όλων των χώρων του ισογείου. Παράλληλα είναι τοποθετημένο σε κατάλληλη θέση ώστε πίσω από αυτό να δημιουργείται ένας χώρος υποδοχής με γκαρνταρόμπα αλλά και μπάνιο επισκεπτών.
Εσωτερική άποψη παιδικού μπάνιου, 3D Rendering © Stokas Construction

Εσωτερική άποψη παιδικού μπάνιου, 3D Rendering © Stokas Construction

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την ευρεία χρήση ξυλείας στα δάπεδα, διαφορετικών τρόπων τοποθέτησης. Για τον φωτισμό προτάθηκε ο φωτισμός κρυφού τύπου, σχισμές στις οροφές και σποτ σε συνδυασμό με κάποιο statement piece για το φωτισμό της τραπεζαρίας.
Εσωτερική άποψη master μπάνιου, 3D Rendering © Stokas Construction

Εσωτερική άποψη master μπάνιου, 3D Rendering © Stokas Construction

Εσωτερική άποψη WC, 3D Rendering © Stokas Construction

Όσον αφορά τη διακόσμηση, αυτή χαρακτηρίζεται από λυτή κομψότητα συνδυάζοντας την σύγχρονη αισθητική με στοιχεία στη δεκαετία του ’50. Η επίπλωση περιλαμβάνει αρκετές sur mezure δημιουργίες καθώς και έπιπλα και αντικείμενα επωνύμων οίκων που ακολουθώντας μια ουδέτερη χρωματική παλέτα δημιουργούν ένα αίσθημα αρμονίας και χαλάρωσης.
Εσωτερική άποψη master υπνοδωματίου, 3D Rendering © Stokas Construction

Εσωτερική άποψη master υπνοδωματίου, 3D Rendering © Stokas Construction

Στοιχεία και Συντελεστές Έργου:

Έργo: Κατοικία, Τοποθεσία: Άνω Βούλα Αττικής, Αρχιτεκτονική Μελέτη: Stokas Construction, Μελέτη Εφαρμογής: Γιάγκος Στόκας, Κείμενο & 3D Renderings: Stokas Construction

Σχόλια

σχόλια