3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα
Ο στόχος της μελέτης ήταν ο επανασχεδιασμός ενός υφιστάμενου διαμερίσματος επιφάνειας 95 τ.μ. για την κάλυψη των επιθυμιών και αναγκών των ιδιοκτητών και να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και οικείο περιβάλλον για αυτούς.
3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να διατηρηθεί η αίσθηση της ανοιχτής κάτοψης του χώρου μέσω της οπτικής και φυσικής συνέχειας των χώρων διημέρευσης του διαμερίσματος όπως της κουζίνας, του καθιστικού και της τραπεζαρίας.
3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

Νέοι αποθηκευτικού χώροι λήφθηκαν υπ’ όψη στον σχεδιασμό, άλλες φορές σε συνέχεια με το κέλυφος του χώρου και άλλες φορές εμφανείς, με σκοπό την μέγιστη λειτουργικότητα.
3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

Επιλέχθηκε θερμή και ουδέτερη παλέτα χρωμάτων για να συνδυαστεί με το αρχικά μαρμάρινο δάπεδο το οποίο διατηρήθηκε.
3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

Χρησιμοποιήθηκαν αποχρώσεις ανοιχτού θερμού γκρι σε όλον τον χώρο με λεπτομέρειες μαύρου μετάλλου και ορείχαλκου και χρώματα στα υφάσματα που προκαλούν αντίθεση, όπως το μπλε και το κόκκινο.
3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

Το ξύλο που επιλέχθηκε για τα έπιπλα, ολοκληρώνει την αίσθηση της άνεσης και ζεστασιάς. Τελικός σκοπός της επιλογής των υφών και των υλικών, ήταν η σύνθεση ενός σύγχρονου αστικού διαμερίσματος.
3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

Στην κουζίνα, το λευκό μάρμαρο σε συνδυασμό με τα λευκά ντουλάπια προσδίδουν αίσθηση καθαριότητας ενώ οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν εικόνα κομψότητας.
3D Απεικόνιση © Καραγεωργοπούλου Νατάσα

Η νησίδα της κουζίνας σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται τόσο για την προετοιμασία όσο και το σερβίρισμα του φαγητού. Τέλος, ο συνδυασμός του φυσικού με τον τεχνητό φωτισμό προσδιορίζει τον χώρο και προσδίδει στο διαμέρισμα ευάερη ατμόσφαιρα.
Κάτοψη © NOTUS Architects

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Contemporary Urban Apartment, Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Σχεδιασμός: NOTUS Architects, Εμβαδόν: 95 m², Έτος Μελέτης: 2017, Κείμενο Παρουσίασης & Φωτορεαλιστικές Απεικονίσεις: Καραγεωργοπούλου Νατάσα