Την ολοκλήρωση της Α’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο «Υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω ΣΔΙΤ», ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Β΄ φάση του διαγωνισμού όπου θα γίνει η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών προκρίνονται έξι εταιρείες: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ, ΑΒΑΞ ΑΕ, ARCHIRODON GROUP NV, INTRAKOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΑΤΕΣΕ ΑΕ, και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 255,36 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί το πρώτο έργο κατηγορίας Φοιτητικών Εστιών, που θα ολοκληρωθεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, προβλέπει την κατασκευή περίπου 2.000 κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο, 1.000 κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο, καθώς και την κατασκευή του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στο Ρέθυμνο.
Όπως σημειώνεται, σήμερα, ο αριθμός των φοιτητών που φιλοξενούνται σε φοιτητικές εστίες είναι συνολικά 336 άτομα, ενώ το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών και των υπ. διδακτόρων, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, είναι άνω των 21.000 ατόμων.