Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Ν. Ηράκλειο Αττικής. Η ολοκλήρωση της οικοδομής και η ανάδειξη της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταυτότητας σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος ήταν ο κύριος σκοπός αυτού του έργου.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Το σχέδιο της ανοιχτής κάτοψης δημιουργεί ευρύχωρη διαμόρφωση και οικεία ατμόσφαιρα. Έτσι οι κοινοί χώροι ενώνονται, καθώς το καθιστικό και η τραπεζαρία επεκτείνονται με θέα την πλούσια κουζίνα.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Η γενική αισθητική του χώρου υπαγορεύει κανόνες ενός σχεδιασμό αγροτικού σπιτιού και το αίσθημα απλής ζωής σε ένα διαμέρισμα πόλης. Η παλέτα των χρωμάτων της κουζίνας ενσωματώνει παστέλ και φωτεινά χρώματα σε συνδυασμό  με τις κουρτίνες από καρό μοτίβα και σχεδιαστικά vintage στοιχεία.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Τα κυρίαρχα υλικά προσεγγίζουν την φυσικότητα όπως το ξύλο και η πέτρα μαζί με άλλα οργανικά υλικά. Η διαμόρφωση μιας ζεστής εστίας, το ψηλό ενεργειακό τζάκι καύσης ξύλου, τα φυσικά ξύλινα δοκάρια, το τούβλο, τα έπιπλα από ξανθό ξύλο και τα γλυκά φωτεινά χρώματα των υφασμάτων τονίζουν περισσότερο την έκφραση αυτής της αισθητικής.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Η κύρια κρεβατοκάμαρα αποκτά μια σπιτική και ζεστή ατμόσφαιρα σε μαροκινό στυλ, όταν το ξύλινο πάτωμα συνδυάζεται με φωτεινά υφάσματα και κουρτίνες καθώς και με την ανάλαφρη σχεδιαστικά ταπετσαρία.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Μια walkin γκαρνταρόμπα κατασκευάζεται για να προσφέρει επιλογές εξοικονόμησης χώρου, ενώ εσωτερικά ο αυτόματος φωτισμός και ο μεγάλος καθρέφτης αυξάνουν τη λειτουργικότητα και βελτιώνουν δραματικά την αισθητική ενός λιτού σχεδίου.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Το κύριο μπάνιο σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε τα γκρι πλακάκια, οι φυσικά διαμορφωμένοι επικαθίμενοι πέτρινοι νιπτήρες, ο ιδιαίτερος φωτισμός σε συνδυασμό με τη διαφάνεια και τις ανακλάσεις μέσω του γυαλιού και του καθρέφτη να δημιουργούν μια απαράμιλλη ατμοσφαιρική αίσθηση & δραματικότητα ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται σωστή λειτουργικότητα.
Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Photo © Μάνος Καλλιμικράκης

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Ανακαίνιση διαμερίσματος, Τοποθεσία: Νέο Ηράκλειο Αττικής, Αρχιτεκτονική Μελέτη & Επίβλεψη: Βάλια Παναγιώτου, Εμβαδόν: 100 m², Έτος Υλοποίησης: 2017, Κείμενο Παρουσίασης: Βάλια Παναγιώτου, Φωτογραφίες: Μάνος Καλλιμικράκης

Προμηθευτές Έργου:

Πλακάκια – Είδη υγιεινής: POURIS BAGNO RADOS, Διακοπτικό Υλικό Legrand Valena Allure: ΚΑΥΚΑΣ, Πέτρα Καλύμνου: Μεναγιάς Νικόλαος, Δάπεδα Laminate: ALFAWOOD, Κουρτίνες: D-MAZ (Τζανιδάκης Παναγιώτης), Φωτιστικά: LAMPADARI MAGECO CASA DI REGALI

English Description: Renovation of a residence in Hrakleion, Athens, Greece designed by VALIA PANAGIOTOU

The flat is located at Hrakleion Athens. The completion of the construction and the identity attribution to the whole apartment was the main purpose of this project. The open floor plan designs create spacious and informal interior that connect common areas, where the living and dining room expand into a larger area in view of the kitchen.
Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

The general aesthetic represents rural farmhouse-like design and the feeling of simpler living. The kitchen’s colour palette incorporates pastel and bright colours with the addition of checkered fabric curtains and design elements like vintage signage.
Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

The dominant materials include wood and rock along with other organic materials. The inclusion of a hearth, tall wood-burning fireplace, natural wood beams, brick, bright wood furniture material and smooth bright fabric colours emphasize more the expression of this aesthetic.
Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

Master bedroom obtains a homy and cosy atmosphere in a Moroccan-like style, when the wooden floor is combined with bright fabrics and curtains, and light wallpaper patterns.
Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

A custom-designed walk-in closet is constructed to provide space-saving options, while the automatic lighting and large mirror increase functionality and dramatically enhances the aesthetic of a simple design.
Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

Architectural Design & Supervision: Valia Panagiotou, Photo © Manos Kallimikrakis

On the other hand, the master bathroom is designed to be more ambient through grey tiles, grey-stone handbasins, atmospheric lighting fixtures and transparency and reflections via glass and mirror.
3D Resolution, © Valia Panagiotou

3D Resolution, © Valia Panagiotou