Μελέτη - Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Η πολυκατοικία Thetis σχεδιάστηκε από τους Atelier Xavier Bohl / Artelia Group / A. F. Modinos & S. A. Vrahimis, και βρίσκεται στο όριο μεταξύ της εμπορικής και οικιστικής ζώνης της Μαρίνας Λεμεσού, με θέα τη Νοτιοδυτική ακτή του κόλπου.

Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ανέλαβε υπό την ευθύνη του, την ολοκλήρωση του δικού του ακινήτου και θέλησε να επέμβει στον αρχικό σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου, ώστε να το προσαρμόσει στις ανάγκες του.
Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Τα κύρια συστατικά της επέμβασης συγκεντρώνονται στα πλεονεκτήματα του ψηλοτάβανου χώρου, τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής, αλλά και η δυνατότητα του χώρου να φιλοξενεί με άνεση μία τριμελή οικογένεια με επιπλέον καλεσμένους, ή να αποτελεί δημιουργικό καταφύγιο για το συγγραφέα.
Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Το γραφείο και ένας χώρος ανάπαυσης χωροθετούνται πάνω από την αποθήκη της κουζίνας και το παιδικό υπνοδωμάτιο, ως αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης του ύψους του χώρου.
Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Το μεν γραφείο προσανατολίζεται προς την θέα, ενώ ο χώρος ανάπαυσης / φιλοξενίας προσομοιάζει περισσότερο με θυρίδα στο πλάι του γραφείου.
Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

Η κουζίνα και οι αποθηκευτικοί / βοηθητικοί της χώροι αναπτύσσονται και κάτω από τη σκάλα του γραφείου, σε μία προσπάθεια να ελευθερωθεί, από πλευράς προσδιοριστικής χρήσης, όσο το δυνατό μεγαλύτερο εμβαδόν για να αφιερωθεί στους χώρους συναναστροφής.
Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Photo © DEC AudioVisual Photography

“Οι ιδιωτικοί χώροι εξυπηρετούνται από το διάδρομο που τους διαχωρίζει από τον υπόλοιπο χώρο με μία συρόμενη θύρα”.

Λεπτομέρεια έδρασης, © DO: GMA (Design office: Georgios Makridis)

Κατασκευαστική τομή διαμέσου σκάλας, © DO: GMA (Design office: Georgios Makridis)

Κατασκευαστική τομή, © DO: GMA (Design office: Georgios Makridis)

Κατασκευαστική τομή, © DO: GMA (Design office: Georgios Makridis)

Κατασκευαστική τομή, © DO: GMA (Design office: Georgios Makridis)

Κατασκευαστική τομή, © DO: GMA (Design office: Georgios Makridis)

Κατασκευαστική τομή, © DO: GMA (Design office: Georgios Makridis)

Όψη βιβλιοθήκης από είσοδο – Κατασκευαστική τομή και όψη βιβλιοθήκης από τραπεζαρία / τραπέζι / πάγκος, © DO: GMA (Design office: Georgios Makridis)

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Τίτλος έργου: Διαμέρισμα MML, Τοποθεσία: Λεμεσός – Κύπρος, Μελέτη – Σχεδιασμός: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Ομάδα μελέτης: Γεώργιος Μακρίδης (Διευθύνων Αρχιτέκτονας) – Μιχάλης Αλλαγιώτης (Πολιτικός Μηχανικός), Κείμενο παρουσίασης: DO: GMA (Design office: Georgios Makridis), Φωτογραφίες: DEC AudioVisual Photography