Τα 28,8 δις. δολάρια, δηλαδή τα χαμηλότερα επίπεδα από το α’ εξάμηνο του 2013, έφτασαν οι επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κίνα, κατά το α’ εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας σημαντικά ποσοστά συρρίκνωσης της τάξης του 39%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του BNEF.

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τις συνολικές επενδύσεις παγκοσμίως που υποχώρησαν κατά 14% στα 117,6 δις. δολάρια. Όπως δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής για την Ασία της εταιρείας, Τζάστιν Γου, «η επιβράδυνση στην Κίνα είναι πραγματική, αλλά τα στοιχεία για το α’ εξάμηνο υπερτονίζουν τη σοβαρότητά της. Αναμένουμε μια δημοπρασία για φωτοβολταϊκά τώρα η οποία θα ωθήσει τις νέες χρηματοδοτήσεις. Επίσης, μπορεί να δούμε νέες μεγάλες συμφωνίες για υπεράκτια αιολικά στο β΄ εξάμηνο».
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της BNEF, από τις επενδύσεις του α΄ εξαμήνου διεθνώς ξεχώρισε το έργο Αλ Μακτούμ 4 που συνδυάζει ηλιοθερμία και φ/β στο Ντουμπάι, ισχύος 950 μεγαβάτ και ύψους 4,2 δις. δολαρίων.
Πτώση στις επενδύσεις χαρακτήρισε και την αγορά της Ευρώπης και των ΗΠΑ με 4% και 6% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη η Ισπανία αύξησε τις δικές της επενδύσεις κατά 235% ετησίως στα 3,7 δις. δολάρια, ενώ η Γερμανία υποχώρησε κατά 42% στα 2,1 δις.