Ο σύνδεσμος SolarPower Europe ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια για τη βιομηχανική στρατηγική των φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο αυτής βρίσκεται η δημιουργία μεγάλων παραγωγικών μονάδων επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του συνδέσμου, Κρίστιαν Βέστερμαϊερ, «θεωρούμε ότι είναι καιρός να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη του πλαισίου για την παραγωγή ώστε να στηρίξουμε τις νέες ευκαιρίες για τις οποίες ο SolarPower Europe αγωνίστηκε και εξασφάλισε όσον αφορά το καθαρό ενεργειακό πακέτο και τα εμπορικά μέτρα κατά το τελευταίο έτος.
Η ζήτηση για φ/β αναμένεται να αυξηθεί σύντομα στα 15 γιγαβάτ ετησίως στην Ευρώπη και τώρα χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια σε κάθε τμήμα της βιομηχανικής αλυσίδας εδώ στην Ευρώπη. Τα μέλη μας υποστηρίζουν ομόφωνα αυτό το κάλεσμα. Θέλουμε να δούμε όλα τα φωτοβολταϊκά προϊόντα να παράγονται στην Ε.Ε. στα επόμενα χρόνια».
Από την πλευρά του, η διευθύντρια πολιτικής, Ωρελί Μποβώ, δήλωσε πως «όχι μόνο θέλουμε 5 γιγαβάτ παραγωγής στην Ευρώπη μέσω της χαλάρωσης της νομοθεσίας για κρατικές ενισχύσεις, αλλά επίσης θέλουμε συγκεκριμένη ρυθμιστική στήριξη ώστε να υπάρχει χρηματοδότηση, χαμηλό ενεργειακό κόστος, διαθέσιμες εκτάσεις και μειωμένα ρυθμιστικά εμπόδια».

Πηγή: energypress.gr