Όπως είναι ευρέως γνωστό η ηλιακή τεχνολογία επιτρέπει σε μεγάλα κτήρια όπως σχολεία, κτίρια γραφείων και νοσοκομεία να μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ένα αντίστοιχο παράδειγμα εφαρμόστηκε στην Δανία και συγκεκριμένα στο διεθνές σχολείο της Møller Nordhavn, το μεγαλύτερο σχολείο της Κοπεγχάγης, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 12.000 ηλιακά πάνελ στην πρόσοψή του. 
Μονολότι η Δανία είναι μια χώρα που δεν φημίζεται ούτε για το θερμό της κλίμα, ούτε για την πλούσια ηλιοφάνειά της, υπολογίστηκε ότι η νέα πρόσοψη του σχολείου θα καλύψει πάνω από το ήμισυ της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας του σχολείου, καθώς και μια νέα ευχάριστη αισθητική για την περιοχή Nordhavn.
Με την ηλιακή γυάλινη πρόσοψη θα παράγονται ετησίως περίπου 300 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ενσωμάτωση της ηλιακής τεχνολογίας στα παράθυρα είναι μια αναπτυσσόμενη δυναμική αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τα ηλιακά στοιχεία του σχολείου καλύπτουν μια επιφάνεια 6.048 τετραγωνικών μέτρων και αποτελούν, επίσης, ένα μέρος του προγράμματος σπουδών του σχολείου, μιας και επιτρέπουν στους μαθητές να παρακολουθούν την παραγωγή ενέργειας και να χρησιμοποιούν όλα τα δεδομένα στα μαθήματα φυσικής, αλλά και μαθηματικών.