Ξενοδοχείο, ένα πολύπλοκο περιβάλλον που σκοπό έχει να προσφέρει με ιδιαίτερη ευαισθησία την άνεση στον ένοικο πελάτη του, δίνοντας μεγάλη προσοχή στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ασφάλεια.
Η εταιρία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ με ένα πλήρες και ευέλικτο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων και σε συνδυασμό με το έμπειρο δίκτυο συνεργατών της διαθέτουν την εμπειρία για την παροχή λύσεων οι οποίες καλύπτουν απόλυτα τις ιδιαίτερες, μοναδικές απαιτήσεις κάθε ξενοδοχείου.

Άλλωστε, η εγκατεστημένη βάση της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία αποτελείται από πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα όλων των μεγεθών και κατηγοριών, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν τα προϊόντα της εταιρείας στην αντίστοιχη αγορά.
Ας δούμε παρακάτω ορισμένα πρόσφατα ενδεικτικά ξενοδοχειακά παραδείγματα:

* Sani Dunes στη Χαλκιδική

Το νέο λαμπρό απόκτημα της SANI RESORT”, “Sani Dunes” ο Όμιλος ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ μέσω της θυγατρικής του Εταιρίας ACON, προμήθευσαν και τοποθέτησαν τα συστήματα αυτόματης κατάσβεσης και τον πυροσβεστικό εξοπλισμό.
Το νέo συγκρότημα “Sani Dunes” αποτελείται από 136 δωμάτια, μαρίνα, πισίνες, εστιατόρια, spa κ.α. Θεωρείται κορυφαία επιλογή του τουρισμού πολυτελείας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ συμπληρώνει αρμονικά το εξαιρετικό συγκρότημα “SANI RESORT”.
Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ μέσω της  ACON, προμήθευσε και εγκατέστησε τα συστήματα αυτόματης κατάσβεσης σε όλες τις κουζίνες του νέου συγκροτήματος, τα συστήματα αυτόματης κατάσβεσης στους χώρους υποσταθμού, καθώς επίσης προμήθευσε και τον πυροσβεστικό εξοπλισμό, όπως πυροσβεστικές φωλιές, σταθμούς εργαλείων και φορητούς πυροσβεστήρες.

* Casa Cook στην Κω

Η εταιρία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, εγκατέστησε συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών αερίων και κατάσβεσης Ansul, σε χοάνες μαγειρείων. Το σύστημα καταστολής πυρκαγιάς Ansul R-102 συνδυάζει ένα ευέλικτο σχεδιασμό με ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό υγρό χαμηλού PH  το Ansulex.
Το Ansulex καταστέλλει γρήγορα τις φλόγες και ψύχει τις θερμές επιφάνειες, δημιουργώντας παράλληλα μια σκληρή «κουβέρτα» που προστατεύει τους ατμούς και βοηθά στην αποφυγή αναστροφής της φωτιάς.

* Amada Colossos Resort στη Ρόδο

Η εταιρία ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, εγκατέστησε διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα πυρανίχνευσης ΙΝΙΜ τελευταίας τεχνολογίας, σύστημα ανίχνευσης γκαζιού TECNOCONTROL και συστήματα κατάσβεσης WET CHEMICAL RFSiSAFE, σε χοάνες μαγειρείων.
Το σύστημα πυρανίχνευσης INIM της σειράς PRAESIDIA 216 που εγκαταστάθηκε στο Amada Colossos Resort συνδυάζει τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας με την τεχνολογία αιχμής.
Αποτελούμενο από ένα εκτεταμένο δίκτυο 6 πινάκων το οποίο επιτηρεί περίπου 1900 σημεία (ανιχνευτές, μπουτόν, φαροσειρήνες κλπ.) καθώς και τα υπόλοιπα συστήματα πυρασφάλειας, θέτει την ασφάλεια του ξενοδοχείου σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Ο απλός και λειτουργικός χειρισμός του συστήματος, η διασύνδεση του με το κεντρικό σύστημα BMS και η απομακρυσμένη διαχείριση του, μέσω δικτύου TCP/IP, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πάρουν άμεσα την πληροφορία και να εκτελέσουν τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις/ενέργειες για την προστασία ζωής και περιουσίας.