Δάνειο ύψους 85 εκατ. ευρώ αποφάσισε να χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για τη χρηματοδότηση 18 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πράσινη χρηματοδότηση που έχει παράσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους 114 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση ή και κατασκευή συνολικά 18 έργων ΑΠΕ (αιολικά και μικρά υδροηλεκτρικά) σε νησιά αλλά και στο ηπειρωτικό σύστημα.
Από τα 18 έργα τα 14 είναι αιολικά και τα υπόλοιπα μικρά υδροηλεκτρικά με συνολική ισχύ 90 MW και είναι εγκατεστημένα στα νησιά Κεφαλονιά, Χίο, Λέσβο Κρήτη, Μύκονο, Σάμο, Εύβοια, Λήμνο, Κάρπαθο, Ικαρία, Τήνο και Ψαρά αλλά και ένα αιολικό στο ηπειρωτικό σύστημα στην Καρδίτσα. Επιπλέον θα αποκατασταθούν τα μικρά παλιά υδροηλεκτρικά στην Άρτα (Λούρος), το Βέρμιο, το Σμόκοβο και το Μακροχρώρι (Κεντρική Ελλάδα).
Τέλος, τη σύμβαση υπέγραψαν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο κ. Nicholas Jennett, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής της Ομάδας Επενδύσεων για την Ελλάδα, και από την πλευρά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο κ. Ηλίας Μοναχολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος.

Σχόλια

σχόλια