Μελέτη – Κατασκευή: km architecture studio, Photo © Απόλλωνας Γλύκας

Η εξοχική κατοικία βρίσκεται στην Ανάβυσσο και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο γραφείο km architecture studio ανατέθηκε η εσωτερική διαρρύθμιση της κατοικίας καθώς και η επιλογή και ο σχεδιασμός της επίπλωσης τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού χώρου.

Σκοπός του έργου είναι η αναδιαμόρφωση του ισογείου της κατοικίας και πιο συγκεκριμένα των χώρων του σαλονιού, της τραπεζαρίας και της εισόδου, καθώς και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων.
Μελέτη – Κατασκευή: km architecture studio, Photo © Απόλλωνας Γλύκας

“Η προσέγγιση επιδιώκει, με απλές παρεμβάσεις, να προσθέσει χαρακτήρα στην κατοικία, ο οποίος είχε χαθεί μετά την πρόσφατη ανακαίνιση”.

Μελέτη – Κατασκευή: km architecture studio, Photo © Απόλλωνας Γλύκας

Η λύση που υιοθετήθηκε για το εσωτερικό ήταν να επιτευχθεί ο διαχωρισμός ή ενοποίηση των λειτουργιών χρησιμοποιώντας στοιχεία επίπλωσης ή φωτισμού.
Μελέτη – Κατασκευή: km architecture studio, Photo © Απόλλωνας Γλύκας

Στο σαλόνι (τοποθετημένο σε κατώτερη θέση από την τραπεζαρία και την είσοδο), το σκαλί που δημιουργούσε υψομετρική διαφορά 50εκ και διαχώριζε τους χώρους, μετατράπηκε σε ένα πάγκο που αποτελεί συνέχεια του καθιστικού. Συγκεκριμένα σημεία φωτίστηκαν για να υποδείξουν το διαχωρισμό των χώρων ή να επισημάνουν λεπτομέρειες.
Μελέτη – Κατασκευή: km architecture studio, Photo © Απόλλωνας Γλύκας

Ο εξωτερικός χώρος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μικρότερους χώρους διαφορετικών λειτουργίων (καθιστικό, day-bed, bbq) γύρω από την πισίνα, απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα.
Μελέτη – Κατασκευή: km architecture studio, Photo © Απόλλωνας Γλύκας

Με μια μινιμαλ διάθεση, επιλέχθηκαν φυσικά και «ζεστά» υλικά (ξύλο, ύφασμα στα έπιπλα, ύφασμα στα φωτιστικά) ώστε κάνουν αντίθεση με τις λευκές και γκρίζες αποχρώσεις των τοίχων και του δαπέδου.
Μελέτη – Κατασκευή: km architecture studio, Photo © Απόλλωνας Γλύκας

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Τύπος έργου: Ανακαίνιση κατοικίας, Τοποθεσία: Ανάβυσσος – Αττική, Μελέτη – Κατασκευή: km architecture studio, Ομάδα μελέτης: Ελένη Κάτσαρη – Μυρτώ Ματθαίου, Εμβαδό: 163 m², Κείμενο παρουσίασης: km architecture studio, Φωτογραφίες: Απόλλωνας Γλύκας

Προμηθευτές έργου:

Επίπλωση: ROOMCASA DI PATSIDESIGN PERGOLAFABBRICA, Φωτιστικά: MAVRIKI & COINTERNI – ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΓΑΓΙΑΤΣΟΣ, Συστήματα σκίασης: SUMMER STYLE