Άνοιξε σήμερα στις 12 το μεσημέρι, για ολόκληρη τη χώρα, το πληροφοριακό σύστημα του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» για την έναρξη της δυνατότητας εγγραφής χρηστών στην πλατφόρμα του β’ κύκλου του προγράμματος.

Όσοι είχαν ήδη εγγραφεί με οποιοδήποτε ρόλο στον Α’ κύκλο (Ωφελούμενος / Σύμβουλος / Προμηθευτής / Μελετητής / Εκπρόσωπος Πολυκατοικίας) μέχρι τις 17/4/2019, τότε δεν απαιτείται η εκ νέου εγγραφή στη βάση χρηστών του Β’ Κύκλου.

Διαδικασία εγγραφής Χρήστη

Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exoikonomisi.ypen.gr και αν, για παράδειγμα, επιθυμεί να εγγραφεί ως Ωφελούμενος, επιλέγει:

“Είσοδος στο πληροφοριακό σύστημα > Β’ κύκλος – 2019 > Σύνδεση ως Ωφελούμενος”

Αμέσως μετά την επιλογή, ζητείται αυθεντικοποίηση στοιχείων μέσω Τaxis. Ο χρήστης εισάγει τους κωδικούς του Taxisnet (Username και Password). Εφόσον βρεθεί ο χρήστης, του ζητείται να εισάγει διεύθυνση έγκυρου email όπου θα του αποσταλεί κωδικός επαλήθευσης. Ο χρήστης εισάγει τον κωδικό επαλήθευσης που του στάλθηκε, στο αντίστοιχο πεδίο επί της οθόνης.

Η εγγραφή ολοκληρώνεται

Επισημαίνεται το email που θα δηλωθεί θα πρέπει να είναι μοναδικό, δηλαδή να μην χρησιμοποιείται από άλλον χρήστη. Επίσης σχετικά με την λήψη του κωδικού επαλήθευσης, για την δική τους εξυπηρέτηση οι χρήστες σκόπιμο είναι να ελέγχουν και στον φάκελο με τα ανεπιθύμητα μηνύματα.

Τονίζεται ότι:

  • Η δυνατότητα εγγραφής χρηστών στον Β’ κύκλο δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, δηλαδή θα συνεχίζεται και οποτεδήποτε μετά τις 10/7/2019. Πρόκειται για απλή και ολιγόλεπτη διαδικασία, η οποία γίνεται μία φορά.
  • Η άνω διαδικασία αφορά μόνο το αρχικό προκαταρκτικό στάδιο πριν από την υποβολή αίτησης. Η έναρξη καταχώρησης και υποβολής αίτησης θα αρχίσει στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.
Ταυτόχρονα και με στόχο την υποστήριξη των χρηστών (Ωφελούμενοι, Σύμβουλοι) που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση στο Β’ Κύκλο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», εκδόθηκαν τα εξής:
  • Τεχνικά Εγχειρίδια Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα
  • Οδηγίες για την υποβολή αίτησης

Τα σχετικά αρχεία του προγράμματος: