Το ξενοδοχείο Kyrimai στον Γερολιμένα Μάνης

Ελληνικό χρώμα είχαν τα φετινά βραβεία «Historic Hotels of Europe» καθώς συνολικά τέσσερα ελληνικά ξενοδοχεία έφθασαν μέχρι τους τελικούς και δυο απ’ αυτά απέσπασαν και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία τους.

Συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο Kyrimai στον Γερολιμένα Μάνης, απέσπασε το βραβείο καλύτερου γκουρμέ ιστορικού ξενοδοχείου – είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου ρομαντικού ξενοδοχείου στα βραβεία του 2017 – και το Allegory Boutique Hotel στη Ρόδο κέρδισε τη διάκριση ιστορικού ξενοδοχείου με τη δική του ιστορία.

Το ξενοδοχείο Allegory Boutique Hotel στη Ρόδο

Από την άλλη πλευρά, μέχρι τους τελικούς κατάφεραν να φθάσουν τα ξενοδοχεία Villa Galini, για την κατηγορία γαμήλιας εμπειρίας και Esperas Santorini στην κατηγορία ρομαντικού ξενοδοχείου.
Οι διακρίσεις απονεμήθηκαν κατά την έκτη ετήσια τελετή των βραβείων των Historic Hotels of Europe, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο Barberstown Castle κοντά στο Δουβλίνο. Στην τελετή συμμετείχαν οι 3 πρώτοι υποψήφιοι για κάθε κατηγορία καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι των καλύτερων ιστορικών ξενοδοχείων.
 Το ξενοδοχείο Villa Galini στη Χαλκιδική

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Historic Hotel of the year 2018» κέρδισε το Dalen Hotel που βρίσκεται στην Νότια Νορβηγία, ενώ την «τριάδα» έκλεισαν τα καταλύματα «Hotel Waldhaus Sils» της Ελβετίας και «Chateau Hotel du Colombier» της Γαλλίας. Στην κατηγορία «City Historic Hotel» νικητής αναδείχτηκε το «Heritage Avenida Liberdade Hotel» που βρίσκεται στη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τη Λισαβόνα.
Όσον αφορά στην κατηγορία καλύτερης εμπειρίας για γάμους την πρώτη θέση για το 2018 έλαβε το ξενοδοχείο «Chateau Sundbyholm» που βρίσκεται στη Σουηδία και ως «Ιστορικό Κάστρο» αναδείχτηκε το «Festningen Hotel & Resort» στη Νορβηγία.

Το ξενοδοχείο Esperas Santorini στην Οία Σαντορίνης

«Οι νικητές των 2018 Historic Hotels of Europe Awards αντιπροσωπεύουν μια εμπνευσμένη ομάδα ξενοδόχων με εξαιρετικές ιστορικές μονάδες και απόλυτη αφοσίωση στην αυθεντική φιλοξενία σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε η πρόεδρος των Historic Hotels of Europe, κ. Βαρβάρα Αυδή.