Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Τα διαμερίσματα βρίσκονται στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου γραφείων στην περιοχή των Λαδάδικων στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον όροφο υπήρχαν τέσσερις χώροι γραφείων οι οποίοι συνενώθηκαν έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο αυτόνομα και ανεξάρτητα διαμερίσματα.

Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Το μεγάλο είναι 85 τ.μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο τραπεζαρίας – καθιστικού – κουζίνας, ένα en-suite υπνοδωμάτιο και ένα wc ξένων. Το μικρότερο, 35 τ.μ. αποτελείται από σαλοκουζίνα, υπνοδωμάτιο και wc.
Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

“Η άμεση αλληλεπίδραση του εσωτερικού χώρου με τον πολυμορφικό περιβάλλοντα αστικό ιστό μέσω των περιμετρικών υαλοστασίων που εκτείνονται καθ’ όλο το ύψος του οδήγησαν στη βασική συνθετική χειρονομία η οποία είναι η δημιουργία μεγάλων ενιαίων χώρων σε λιτές γραμμές, χρώματα και υλικά, όλοι προσανατολισμένοι προς τα έξω”.

Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Οι αποθηκευτικοί χώροι εντοιχίζονται – ώστε να φαίνονται ενιαίοι με τις τοιχοποιίες, τα διαχωριστικά έπιπλα σχεδιάζονται διάτρητα – ώστε να υπάρχει οπτική άνεση, ο φωτισμός γίνεται κατά βάση χωνευτός στην οροφή – ώστε να επικρατεί ομοιομορφία και ηρεμία ακόμα και σε αυτήν.
Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Η παλέτα χρωμάτων και υλικών που χρησιμοποιήθηκε περιλαμβάνει ξύλο, μέταλλο, μωσαϊκό, μάρμαρο και τεχνογρανίτες σε αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου, με μοναδική ένταση στην κουζίνα, στην οποία χρησιμοποιείται το πράσινο χρώμα.
Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Διαμερίσματα, Τοποθεσία: Λαδάδικα – Θεσσαλονίκη – Ελλάδα, Σχεδιασμός & Κατασκευή: Urban Soul Project, Έτος: 2018, Κείμενο Παρουσίασης: Urban Soul Project, Φωτογράφος: Kim Powell

English Description: The Observatory Apartment in the area of Ladadika, at the heart of Thessaloniki, Greece, design and constructed by Urban Soul Project

The apartments are on the fourth floor of an office building in the area of Ladadika, at the heart of Thessaloniki. The floor area was previously divided and used as four separate offices, which are now unified in order to create two independent and self-contained flats.
Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

The larger one, at 85 sq.m., includes a living – dinning area with a kitchen, an en-suite bedroom and a guest wc. The smaller one is 35 sq.m and combines the kitchen with the living area, while it has a separate bedroom and wc.
Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

“The interior interacts directly with the complex urban setting outside through the large full-height windows running at the perimeter; this led to the decision of creating large open spaces in clean lines, with materials in neutral colours, all complimenting the surrounding view”.

Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

The storage space is recessed within the walls so they can blend in the surfaces, the separating elements are perforated to allow views through the space and the lighting is hidden in the ceiling so it creates a uniform and calm atmosphere.
Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

The material and colour palette includes timber, metal, terrazzo, marble and synthetic granite in shades of white and black, while the kitchen has elements in green colour.
Design & Construction: Urban Soul Project, Photo © Kim Powell

Facts & Credits:

Project: The Observatory Apartment, Location: Ladadika – Thessaloniki – Greece, Design & Construction: Urban Soul Project, Project Year: 2018, Text Description: Urban Soul Project, Photographer: Kim Powell