Photo © Πάρης Χριστοδούλου
Στην αναδιοργάνωση των γραφειακών της χώρων, στο Μαρούσι, θέλησε να προχωρήσει η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, Deloitte, με σκοπό να επιτύχει την επαρκή χωρητικότητα των επιφανειών που καταλαμβάνει στο κτίριο, σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό της.
Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Παράλληλα θέλησε να αναβαθμίσει την αισθητική του εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και αξιοποίηση όλων των χώρων μέσα στο κτίριο. Η A&M Architects ανέλαβε το Design & Build των νέων χώρων τους οποίους και σχεδίασε σύμφωνα με τις παραμέτρους της Deloitte, τις διεθνείς προδιαγραφές εργονομίας και ασφάλειας και παρέδωσε το έργο για χρήση στους συμφωνημένους χρόνους και προϋπολογισμούς.
Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Οι νέοι χώροι επιφανείας 1080 m² αναπτύσσονται σε 3 επίπεδα και φιλοξενούν 99 θέσεις εργασίας σε “open plan” διάταξη, αλλά και κλειστά γραφεία. Μέσω του νέου σχεδιασμού αξιοποιούνται τα lobbies των ανελκυστήρων με λειτουργίες αιθουσών συναντήσεων και δίνεται έμφαση στην οργάνωση των εσωτερικών κινήσεων μεταξύ των επιπέδων.
Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Αυτό το στοιχείο αποτέλεσε σημαντικό κριτήριο σχεδιασμού καθώς το κτίριο αρχικά προοριζόταν για κινηματογράφο και κατά την μετατροπή του σε γραφεία προέκυψαν ιδιαίτεροι χώροι με άνισα επίπεδα, πατάρια και ράμπες.
Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Η επέκταση των τμημάτων σε διαφορετικά επίπεδα, οδήγησε στην ανάγκη σύνδεσης των επιπέδων αυτών με νέες σκάλες και εσωτερικές κυκλοφορίες. Η ύπαρξη και διατήρηση μικρών κήπων – αιθρίων και υγρών χώρων στο δεύτερο επίπεδο, αλλά και ο πλήρης ανασχεδιασμός του φωτισμού τους αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση.
Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Photo © Πάρης Χριστοδούλου

Την αισθητική των γραφείων ολοκλήρωσε η ενσωμάτωση στοιχείων της εξελιγμένης εταιρικής ταυτότητας τόσο με τη χρήση του λογοτύπου, όσο και με τις γραφιστικές και άλλες τρισδιάστατες εφαρμογές που βασίστηκαν στις νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού της εταιρείας.
Κάτοψη γραφείων, © A&M Architects

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Γραφεία «Deloitte», Τοποθεσία: Μαρούσι, Αρχιτεκτονική Μελέτη – Κατασκευή: A&M Architects, Μελέτη Γραφικών: A&M Graphics, Παρουσίαση Κειμένου: Χριστίνα Σπανού, Φωτογραφίες: Πάρης Χριστοδούλου

Σχόλια

σχόλια

scavolini
scavolini