kostal

Αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα polismagazino.gr, ο κ. Γιάννης Ριζόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Interplast, μια από τις πλέον δυναμικές εταιρείες της αγοράς στον τομέα της παραγωγής ολοκληρωμένων συστημάτων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και αποχέτευσης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα στους τομείς της οικοδομής, των τεχνικών έργων και των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Γιάννης Ριζόπουλος ανάλυσε τις καινοτόμες προτάσεις που προωθεί η Interplast σήμερα στην αγορά, την ευρεία ανταπόκριση των προϊόντων της, στον τομέα του τουρισμού από τις ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και το μυστικό της επιτυχημένης μετάβασης των διοικητικών καθηκόντων από τους ιδρυτές της εταιρείας στην επόμενη γενιά που θα συνεχίσει την προσπάθεια στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κρίση.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του κ. Γ. Ριζόπουλου στην ιστοσελίδα polismagazino.gr:

Γιάννη, η Interplast πλέον, πέρα από την οικοδομή, δραστηριοποιείται στον τουρισμό και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καθιερώνοντας την εταιρεία ως ένα δυνατό brand στην αγορά. Υπάρχει ανταπόκριση στον τομέα του τουρισμού από τις ξενοδοχειακές μονάδες;

Θεωρώ ότι η Ελληνική οικονομία κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό βρήκε ως σωσίβια λέμβο τις επενδύσεις που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία στον τουρισμό. Το ίδιο συνέβη και για την εταιρία μας, όπου τα project του τουρισμού ήταν ο κινητήριος μοχλός της καθιέρωσής μας στην 1η θέση σε πωλήσεις πλαστικών σωληνώσεων ύδρευσης, θέρμανσης και κλιματισμού.
Η Interplast, την τελευταία 7ετία, έχει τοποθετήσει προϊόντα της σχεδόν σε όλες τις νέες κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων και ανακαινίσεων σε όλη τη χώρα. Στόχος μας να παρέχουμε καινοτόμα προϊόντα με σκοπό τη γενικότερη ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση των κτιρίων.

Οι καινοτόμες προτάσεις που προωθεί η Interplast σήμερα στην αγορά είναι:

  • Ενδοδαπέδια ξηράς δόμησης,
  • Προμονωμένος σωλήνας,
  • Νέα γενιά σωληνώσεων πολυπροπυλένιου και
  • Πλαστικός σωλήνας πολυπροπυλένιου για συστήματα πυρόσβεσης.

Ανάλυσέ μας την καινοτομία στα νέα αυτά προϊόντα.

Η καινοτομία για την Interplast βρίσκεται στην κουλτούρα της από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, έχοντας κατατεθειμένες πάνω από 12 πατέντες στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
  • Το προμονωμένο σύστημα σωληνώσεων και εξαρτημάτων πολυπροπυλενίου προσφέρει 70% εξοικονόμηση ενέργειας από τα κλασικά συστήματα μόνωσης, προστασία από τον ήλιο, μηδενική συντήρηση για 30-40 χρόνια και εξάλειψη υγροποιήσεων στις εγκαταστάσεις κλιματισμού.
  • Η ενδοδαπέδια ξηράς δόμησης αναπτύχθηκε μαζί με την εταιρία Knauf την τελευταία πενταετία και έχει κατακτήσει πολύ μεγάλα μερίδια στην Ελληνική αγορά. Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου συστήματος είναι η μείωση του συνολικού ύψους της εγκατάστασης 3,2cm – 5cm αντί 12cm της κλασικής ενδοδαπέδιας, η ταχύτατη θέρμανση του συστήματος που είναι κατά 8% πιο γρήγορη από τα καλοριφέρ, συνολική εξοικονόμηση 50% σε σχέση με τα καλοριφέρ και 20% με την κλασική ενδοδαπέδια θέρμανση.
  • Ο νέος σωλήνας πολυπροπυλενίου πολύ υψηλών αντοχών από PPRCT 125 θα αλλάξει τα δεδομένα στην επιλογή και χρήση των πολυπροπυλενίων. Η νέα γενιά πρώτης ύλης προσφέρει αντοχή σε πολύ απαιτητικές εγκαταστάσεις σε θερμοκρασίες προσαγωγής 95°C-100°C.
  • Τέλος η Interplast προβάλει μια νέα ανατρεπτική γενιά πλαστικών σωληνώσεων και εξαρτημάτων πολυπροπυλενίου για εγκαταστάσεις πυρόσβεσης sprinkler. Το σύστημα κατηγοριοποιείται σε B,s1,d0 βάση του Ευρωπαϊκού προτύπου EN 13501 για τη φωτιά.

Είστε μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση με οικογενειακά χαρακτηριστικά. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας ανάμεσα στους ανθρώπους που ξεκίνησαν την εταιρία και στην επόμενη γενιά που θα συνεχίσει την προσπάθεια στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κρίση;

Είναι ευρέως γνωστό ότι το πρόβλημα που παρουσιάζουν πολλές εταιρίες ανά τον κόσμο, είναι η διοίκηση και μετάβαση καθηκόντων των επόμενων γενεών. Τα βασικά χαρακτηριστικά για μία ομαλή και σίγουρη μετάβαση, είναι η κοινή κουλτούρα, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης για τους εργαζομένους της εταιρίας. Σχετικά για την προσπάθεια που γίνεται μέσα στην κοινωνική και οικονομική κρίση, συνεχίζουμε με εργατικότητα, ιδέες και όραμα.

Τα επιδοτούμενα προγράμματα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» πιστεύεις ότι θα βοηθήσουν στην τόνωση της αγοράς; Τι άλλα μέτρα θα πρότεινες εσύ, που θα μπορούσαν να συνδράμουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων αλλά και στην θετική ανταπόκριση του κόσμου; 

Σίγουρα τα προγράμματα τονώνουν οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά την αγορά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τα θέματα της Ελληνικής οικονομίας, αν κάτι θα μπορούσα να προτείνω είναι οι Ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν την ίδια μεταχείριση με τις Ευρωπαϊκές σε όλους τους τομείς, διότι με τα σημερινά δεδομένα ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αθέμιτος.

Τί θα συμβούλευες στους νέους που ετοιμάζονται να ασχοληθούν με το «επιχειρείν» στην Ελλάδα;

Η επιχειρηματική πρωτοβουλία χρειάζεται σκέψη αλλά παράλληλα και ρίσκο. Όποιος έχει όρεξη για δουλειά, οργανωτικότητα και δεν έχει στόχο απλά να ικανοποιεί τους συνεργάτες του αλλά να ενθουσιάζει, μπορεί σίγουρα να πετύχει σε οποιονδήποτε τομέα.