Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός – Κατασκευή: Ground Plan, Photo © Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)

Η εταιρεία Γεύση, ιδρύθηκε το 1988, στην πόλη των Φαρσάλων και πιο συγκεκριμένα στο πάρκο του Απιδανού, με το πρώτο κατάστημα το οποίο στεγάζει και το εργαστήριο παραγωγής προϊόντων.

Το 2000 η εταιρεία μεγαλώνει με ακόμη ένα κατάστημα στο κέντρο των Φαρσάλων, στο οποίο γίνεται εμφανής η εταιρική ταυτότητα. Το 2020 η εταιρεία Ground Plan ανέλαβε να ανανεώσει το πρώτο εκ των καταστημάτων στο πάρκο Απιδανού.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός – Κατασκευή: Ground Plan, Photo © Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)

Με εμπλουτισμένο design, εμπνευσμένο από την εταιρική ταυτότητα και σαφείς αναφορές στο ήδη ανακαινισμένο δεύτερο κατάστημα, δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος χώρος που έχει σκοπό πέρα από τις επισιτιστικές ανάγκες να εξυπηρετήσει και την έννοια του ελεύθερου χρόνου για ένα πολύ πιο απαιτητικό πλέον κοινό. Προτεραιότητα δόθηκε στη διαμόρφωση του χώρου εξυπηρέτησης σε συνδυασμό με τη λειτουργική διάταξη του εργαστηρίου.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός – Κατασκευή: Ground Plan, Photo © Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)

“Στο χώρο έκθεσης προϊόντων δεσπόζει ο εντυπωσιακός πάγκος πώλησης με την ραφιέρα τοίχου που έχει αποθηκευτικό και εκθετικό ρόλο”.

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός – Κατασκευή: Ground Plan, Photo © Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)

Η μελέτη φωτισμού έγινε προσεκτικά και η επιλογή των ιδιαίτερα εκλεπτυσμένων φωτιστικών, ήρθε σε απόλυτη αρμονία με τα γήινα χρώματα, τις φυσικές υφές και τις ξύλινες κατασκευές οι οποίες κυριαρχούν στο γενικό χώρο του καταστήματος.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός – Κατασκευή: Ground Plan, Photo © Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)

“Η επιλογή των υλικών είχε ως στόχο την ανάδειξη του φιλόξενου χαρακτήρα του καταστήματος και τον αντικατοπτρισμό της ποιότητας των προσφερόμενων αγαθών στο χώρο”.

Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός – Κατασκευή: Ground Plan, Photo © Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)

Η αξιοποίηση του εξωτερικού χώρου στο πάρκο του Απιδανού ποταμού, δημιουργεί μία όαση μέσα στην πόλη ιδανική για χαλαρωτικές στιγμές, όπου μέσα από την επιλογή των καθισμάτων και τραπεζιών το κατάστημα εναρμονίζεται άψογα με τα ιστορικά και φυσικά στοιχεία του τοπίου.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός – Κατασκευή: Ground Plan, Photo © Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)

Η χρήση του φυσικών υφών και χρωμάτων, τόσο στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο, αντανακλά την αγάπη στις ποιοτικές πρώτες ύλες, σε κάθε τους μορφή οι οποίες εξυπηρετούν αρμονικά τις ανάγκες άνεσης και διαχρονικότητας.
Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός – Κατασκευή: Ground Plan, Photo © Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)

Στοιχεία & Συντελεστές έργου:

Έργο: Γεύση est.1988, Τύπος έργου: Ανακαίνιση Kαταστήματος Εστίασης, Τοποθεσία: Φάρσαλα Λαρίσης, Αρχιτεκτονική μελέτη – Σχεδιασμός: Ground Plan, Κατασκευή: Ground Plan, Εμβαδό: 100 m², Έτος κατασκευής: 2020, Κείμενο παρουσίασης: Aρσενόπουλος Θεόδωρος – Σαατσάκη Θεοδώρα , Φωτογραφίες: Light Room Studio (Αρσενόπουλος Ιωάννης)