Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος
TSIALOS
Οι κτιριακές απαιτήσεις της Αυστριακής εταιρείας BLUM υπαγόρευσαν τον σχεδιασμό ενός σύγχρονου, βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων και αποθηκών που να αντιπροσωπεύει τον διεθνή  χαρακτήρα της εταιρείας καθώς πρόκειται για την  μεγαλύτερη παγκοσμίως στον τομέα της, να διατηρεί την εταιρική της ταυτότητα, και να υποστηρίζει ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, η ογκοπλαστική προσέγγιση είναι σύγχρονη και λιτή και η γεωμετρία έχει οριστεί με γνώμονα την λειτουργική και εργονομική χωροθέτηση των τριών κυρίαρχων και χωρικά αυτόνομων χρήσεων.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Στο κυρίως κτίριο έχουν τοποθετηθεί ο εκθεσιακός χώρος στο ισόγειο και τα γραφεία στον όροφο, ενώ  ο χώρος αποθήκευσης, κατανομής και διανομής έχει τοποθετηθεί σε ανεξάρτητο κτιριακό όγκο. Ενδιάμεσα, στεγάζονται οι βοηθητικοί χώροι και οι χώροι εκπαίδευσης που εξυπηρετούν τόσο τα γραφεία όσο και την αποθήκη, δημιουργώντας έναν συνδετικό κρίκο, αλλά και διαφοροποιώντας μορφολογικά τα ανεξάρτητα μεταξύ τους τμήματα.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Το κέλυφος του κτιρίου συντίθεται από γυάλινες επιφάνειες  τόσο στο ισόγειο όσο και στον όροφο. Η χρήση στοιχείων κατάλληλης ενεργειακής απόδοσης με ηλεκτροκίνητες περσίδες σε όλο το μήκος της ανατολικής, νότιας και δυτικής όψης προστατεύουν τον όροφο, ενώ  το ισόγειο βρίσκεται σε υποχώρηση έτσι ώστε η όψη του χώρου έκθεσης να είναι σε πλήρη σκίαση χωρίς επιπλέον απαιτήσεις, αφήνοντας τον ορατό από παντού στον επισκέπτη.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Η είσοδος επί της Λεωφόρου Παιανίας – Μαρκόπουλου, καλωσορίζει  τον επισκέπτη στον ενιαίο χώρο υποδοχής και έκθεσης. Το κυρίαρχο στον χώρο κλιμακοστάσιο και  εσωτερικό αίθριο ενώνουν την έκθεση με τον όροφο των γραφείων που πέρα από αρχιτεκτονικό στοιχείο,  σκοπό έχει να ευνοεί την ανεξαρτησία των δύο χρήσεων, αλλά παράλληλα να τα συνδέει με άμεση επικοινωνία και οπτική επαφή.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Τα γραφεία έχουν σχεδιαστεί με την σύγχρονη προσέγγιση ανοιχτών χώρων και γυάλινων χωρισμάτων για τους διευθυντικούς  χώρους  και τις αίθουσες συναντήσεων για την μεγιστοποίηση της καλής επικοινωνίας και παραγωγικότητας των εργαζομένων.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Η συνδετική όψη των αποθηκών έχει επενδυθεί με σύνθετα φύλα αλουμινίου σε γκρίζα απόχρωση, αποτελώντας φόντο-υπόβαθρο στο κυρίως κτίριο, ενώ οι υπόλοιπες όψεις, πέραν της κάλυψης με θερμομονωτικά πάνελ, έχουν καλυφτεί από τραπεζοειδή προβαμμένα φύλλα αλουμινίου, δημιουργώντας έτσι αεριζόμενη όψη και ενισχύοντας την βιοκλιματική λειτουργία του κτιρίου.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Στο τμήμα των αποθηκών έχουν τοποθετηθεί ηλεκτροκίνητες περσίδες αερισμού, οι οποίες σε συνδυασμό με τους ανεμιστήρες οροφής δημιουργούν φυσικό δροσισμό. Επίσης στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας, έχουν τοποθετηθεί φωτοσωλήνες στην οροφή που επιτρέπουν τον βέλτιστο δυνατό φυσικό φωτισμό.

Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Η φύτευση του περιβάλλοντος χώρου είναι μεσογειακού τύπου με μοντέρνο σχεδιασμό συμβαδίζοντας με το κτίριο. Το έργο της εταιρείας BLUM ολοκληρώθηκε με επιτυχία ακολουθώντας απόλυτα τις υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις που τέθηκαν εξαρχής  και καθόρισαν τον σχεδιασμό και  κατασκευή του.

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Γραφεία ΒLUM Hellas HQ & Logistics, Τοποθεσία: Λεοφώρος Παιανίας – Μαρκοπούλου – Αθήνα, Αρχιτεκτονική Mελέτη – Eπίβλεψη: mtarchitects / Αλέξανδρος Μασουρίδης – Μυρτώ Θεοδωράκη, Στατική Μελέτη: N. και Α. Αθανασιάδης & Συνεργάτες Πολιτικοί Μηχανικοί, Η/Μ Μελέτη:  Αλέξανδρος Καμαρινός – PG Kamarinos Consulting Engineers, Κατασκευαστική Εταιρεία:  ΕΚΤΕΡ A.E., Αρχιτέκτων Τοπίου:  Κατερίνα Γκόλτσιου, Σύμβουλοι Φωτισμού:  L4A Lighting for Architecture, Εμβαδόν Οικοπέδου: 9030 m², Εμβαδόν Κτιρίου: 2680 m², Φωτογράφηση: Δημήτρης Μπενέτος

Προμηθευτές που συμμετέχουν διαφημιστικά:

Τοιχοδομές – Τοιχοπετάσματα – Επενδύσεις Ξηράς Δόμησης – Ψευδοροφές Κτιρίου: KNAUF, Πιεστικό Συγκρότημα – Κυκλοφορητής Ανακυκλοφορίας: GRUNDFOS, Διακοπτικό Υλικό – Ρευματοδότες Κτιρίου: HAGER

⇒ Διαφημιστική Πρόταση

Λίγα Λόγια για την σειρά berker Q.3 της HAGER
Η σειρά berker Q.3 με βασικά χαρακτηριστικά τη στιβαρή κατασκευή και το μοντέρνο σχεδιασμό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του νέου design των γραφείων της Blum Hellas ενώ παράλληλα εξασφαλίζει αντοχή στη χρήση, και άνεση στην καθημερινότητα. Σε λευκό, ανθρακί και αλουμίνιο η σειρά berker Q.3 μπορεί να γίνει η ιδανική επιλογή διακόπτη για τη διακόσμηση κάθε μοντέρνου χώρου.


Σχόλια

σχόλια