Photo © Γιώργος Καποτάς

Στο παρόν έργο έγινε προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της τυπολογίας των γραφείων σε σχέση με την κοινωνία. Η εσωστρέφεια που είναι τυπικό γνώρισμα των κτιρίων που φιλοξενούν γραφεία, σε αυτή την περίπτωση αντιστρέφεται και μετατρέπεται σε εξωστρέφεια και επικοινωνία με τον αστικό ιστό και την κοινωνία έξω από τα σύνορα του γραφείου.

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Αυτό επιτυγχάνεται με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που αφήνουν ορατά όλα σχεδόν τα μέρη του κτιρίου. Το σημείο που είναι τοποθετημένο το κτίσμα βρίσκεται στην είσοδο της νήσου της Σαλαμίνας με αποτέλεσμα οι επισκέπτες που έρχονται καθημερινά να έχουν την πλήρη οπτική επαφή με τα δρώμενα του γραφείου(παρουσιάσεις, σχεδιασμός).

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Η όψη του κτιρίου βασίζεται στην σύνθεση τεσσάρων όγκων. Οι δύο από αυτούς αποτελούνται από την επιφάνεια του εμφανές μπετόν και από τις ξύλινες προεξοχές που περικλείουν τις τζαμαρίες που λειτουργούν σαν βιτρίνες – κουτιά. Τοποθετημένες πάνω στα κουτιά αυτά βρίσκονται οι περιστρεφόμενες περσίδες που βοηθούν στην σκίαση των εσωτερικών χώρων.

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Photo © Γιώργος Καποτάς

Στο ισόγειο βρίσκονται τα γραφεία, ο χώρος αναμονής, το wc και η βιβλιοθήκη του γραφείου που είναι κατασκευασμένη από σίδερα οπλισμού. Στον όροφο βρίσκεται ο χώρος παρουσιάσεων και συνεδριάσεων.

Κάτοψη Ισογείου

Κάτοψη Ορόφου

Όψη

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Αρχιτεκτονικό Γραφείο LV_ARCH, Τοποθεσία: Σαλαμίνα, Αρχιτεκτονική Μελέτη: Βιλλιώτη Λία, Στατική μελέτη – Κατασκευή: Βιλλιώτης Πολυχρόνης, Φωτογράφιση: Γιώργος Καποτάς

Σχόλια

σχόλια

scavolini
kostal