Photo © Lawrence Grigg
TSIALOS

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την αποκατάσταση δύο εξοχικών κατοικιών του 18ου αιώνα που βρίσκονται στην High Street στο χωριό Somerset του Pensford της Αγγλίας, οι οποίες την δεκαετία του 1950 είχαν ενωθεί για να σχηματίσουν μια ενιαία κατοικία.

Photo © Lawrence Grigg

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Design Storey μέσα από την νέα σχεδιαστική τους προσέγγιση είχαν το όραμα να επαναφέρουν την αρχική διαμόρφωση των κτισμάτων, να τις αποκαταστήσουν πλήρως και να προσθέσουν επέκταση στο πίσω μέρος, ώστε να δημιουργήσουν δύο εξοχικές κατοικίες κατάλληλες για τον σύγχρονο τρόπο ζωής που επιβάλλει ο 21ος αιώνας.

Photo © Lawrence Grigg

Photo © Lawrence Grigg

Παράλληλα, βασική επιδίωξη των αρχιτεκτόνων ήταν ο σεβασμός στον ιδιαίτερο χαρακτήρα και στην ιστορία του κτιρίου διατηρώντας τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το βιομηχανικό του παρελθόν.

Photo © Lawrence Grigg

Photo © Lawrence Grigg

Photo © Lawrence Grigg

Στην πίσω πλευρά των κατοικιών προστέθηκε ένα άνετο δωμάτιο το οποίο σχεδιάστηκε ως τραπεζαρία και κουζίνα. Το υλικό της επένδυσης και ο χρωματισμός της αντανακλούν την μεταλλευτική κληρονομιά της περιοχής.

Photo © Lawrence Grigg

Photo © Lawrence Grigg

Photo © Lawrence Grigg

Photo © Lawrence Grigg

Η αλλαγή στις αναλογίες των παραθύρων από την πλευρά του δρόμου και η αποκατάσταση των όψεων των δύο ορόφων έχουν βελτιώσει σημαντικά την εικόνα του κτιρίου.

Photo © Lawrence Grigg

Photo © Lawrence Grigg

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Miner’s Cottage II, Τοποθεσία: Somerset – Pensford – Αγγλία, Αρχιτεκτονική Μελέτη: Design Storey, Ομάδα Μελέτης: Lydia Robinson – Lawrence Grigg, Βραβεία: Conservation Award – 2017 RIBA South West, Regional Award – 2017 RIBA South West, Readers Choice – 2016 Daily Telegraph HBR Awards, Best Renovation – 2016 Daily Telegraph HBR Awards, Φωτογραφίες: Lawrence Grigg


Σχόλια

σχόλια