Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

kostal

Το πιο δημιουργικό και challenging ίσως έργο του σχεδιαστικού γραφείου Circus Design Studio, συστεγάζει δύο αντίθετους χώρους. Αναπαλαιώνοντας 2 πέτρινες αποθήκες του 1930, στόχος των δημιουργών ήταν να καταφέρουν να δέσουν το κλασσικό με το σύγχρονο, όπως επίσης να συνδυάσουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετα αθλήματα: Το μπόξ με τη γιόγκα.

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Έτσι, διατηρήσαν εμφανή όλα τα πρωταρχικά στοιχεία των κτιρίων. Καθάρισαν την πέτρα, ανακατασκεύασαν τις ξύλινες οροφές, διόρθωσαν τις ήδη υπάρχουσες σιδεριές στα κουφώματα και αντικατέστησαν τα παλιά παράθυρα με νέα – ίδια και μεταλλικά. Οι επενδύσεις στα δάπεδα πραγματοποιήθηκαν με μασίφ ξύλα κι ένα κλασσικό λευκό πλακάκι με μαύρους τάκους.
Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Τόσο στο Boxing Yoga, όσο και στη ζωή, χρειαζόμαστε τα 2 αντίθετα στοιχεία που φέρουν την απόλυτη ισορροπία”.

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Ταυτόχρονα, μελετώντας την ιστορία του μποξ στον χρόνο, οι δημιουργοί δανείστηκαν στοιχεία της αγγλικής και αμερικάνικης κουλτούρας, όπως οι νέον επιγραφές, οι κινηματογραφικές μαρκίζες, ο chesterfield καναπές, κ.α.
Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Αυτά αντίστοιχα πέρασαν και στο χώρο της γιόγκα, σε διαφορετικούς χρωματισμούς και σχήματα, έτσι ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν ενιαίο χαρακτήρα, που όμως διατηρείται πιο σκληρός στον χώρο του μποξ και πιο ομαλός στον χώρο της γιόγκα.
Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Τα δύο τμήματα αντιστοιχίζονται και χωροταξικά, με ίδια σε μέγεθος και κατασκευή πατάρια, όπου φιλοξενούνται τα αποδυτήρια. Με τοιχογραφίες, stencil, κολλάζ, κάδρα, σημαίες, κεριά και πολύ ιδιαίτερο φωτισμό, διακοσμήθηκαν κατάλληλα οι δύο χώροι, ώστε να νιώθει κανείς οικεία, φιλόξενα και εύθυμα στον χώρο εκγύμνασής του.
Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Photo © Mike Vinton

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Αθλητικό κέντρο Boxing Yoga, Τοποθεσία: Βόλος, Σχεδιασμός: Circus Design Studio, Κείμενο Παρουσίασης: Circus Design Studio, Φωτογραφίες: Mike Vinton