Photo © Οικονομίδης Νίκος

Το έργο αφορά την ανακαίνιση υφιστάμενου κομμωτηρίου, ώστε η επίσκεψη στον χώρο να αποτελεί εμπειρία βίωσής του σύμφωνα με τα πρότυπα ενός Salon Emotion. Η βασική απαίτηση ήταν νέα χωροδιάταξη & σαφής διάκριση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στον χώρο.

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Έγινε αναδιαμόρφωση της εισόδου και της υποδοχής – reception  και διαμορφώθηκε χώρος διάγνωσης, με μικρό καθιστικό σύσκεψης με οθόνης προβολής και έκθεσης ενδεικτικών προϊόντων.

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Στην συνέχεια διαμορφώθηκε ο χώρος των λουτήρων, ο οποίος αποτελεί  διακεκριμένο χώρο, με μερική οπτική απομόνωση ώστε να αναπτύσσεται η αίσθηση ιδιωτικότητας και χαλάρωσης. Η αίσθηση αυτή εντείνεται με την ύπαρξη χαλαρωτικής μουσικής, καταρράκτη εσωτερικά του γυάλινου διαχωριστικού και  της ρυθμικής εναλλαγής του ατμοσφαιρικού φωτισμού σ’ αυτόν.

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Στο βάθος του κομμωτηρίου έγινε η διαμόρφωση των χώρων τεχνικής. Στο Color bar, το σκούρο ανθρακί χρώμα, λειτουργεί ως φόντο για να προβάλλει έντονα τα χρώματα των βαφών. Έμφαση δόθηκε στο κεντρικό τραπέζι εργασίας το οποίο κατασκευάστηκε από μασίφ ξυλεία σε ρετρό ύφος, μπροστά από εσωτερικό κήπο που προϋπήρχε, αλλά χανόταν πίσω από ψηλούς καθρέπτες.

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Επίσης δημιουργήθηκε μεταλλική κρεμαστή κατασκευή που φέρει φωτιστικά led λαμπτήρων, όλα ειδικής σχεδίασης και κατασκευής. Τέλος, ένας ανοικτός αλλά τονισμένος με διαφοροποίηση σε ύψος και επικάλυψη δαπέδου χώρος, είναι ο χώρος προβολής και πώλησης προϊόντων, με υλικά από μέταλλο  και ξύλο.

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Νέα γωνιά αποτελεί και το Barber shop, που προβάλλει και στον κοινόχρηστο διάδρομο μέσα από την διάνοιξη παραθύρου – βιτρίνας σε αυτόν. Ο περιμετρικός πάγκος, τα μεταλλικά custom made ρετρό ύφους φωτιστικά, ο μεγάλος καθρέφτης, τα κρεμαστά από την οροφή ξύλινα δοκάρια, σε συνδυασμό με το σκούρο χρώμα των ξύλων και το βαθύ πράσινο του τοίχου, δίνουν τον επιζητούμενο οπτικά μπρουταλισμό.

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Στο σύνολο το μωσαϊκό δάπεδο του χώρου ανανεώθηκε, ενώ ο γενικός φωτισμός  συμπληρώθηκε με νέας τεχνολογίας led φωτιστικά υψηλής χρωματικής απόδοσης. Έγινε μερική αξιοποίηση προϋπαρχόντων κατασκευών και επίπλων -με τροποποίηση και επαναχρωματισμό τους- καθώς και κατασκευή νέων, από μέταλλο, διάτρητες λαμαρίνες, ξυλεία, mdf, πάντα με ματ φινίρισμα. Επίσης δημιουργήθηκαν ξύλινες σημάνσεις για όλους τους επιμέρους χώρους.

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Κύριος στόχος, ήταν η λειτουργικότητα αλλά και η ενιαία αισθητική του χώρου, μέσα από αρμονική συνύπαρξη του κλασσικού προϋπάρχοντος ύφους με το νέο μοντέρνο εμπλουτισμένο με industrial στοιχεία στυλ.

Photo © Οικονομίδης Νίκος

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Hair Salon & Barber Shop, Τοποθεσία: Κομοτηνή, Αρχιτέκτων: Τσολάκη Κάσση, Γραφικά: Παπαλεξάνδρου Γιώργος, Φωτογράφιση: Οικονομίδης Νίκος


Σχόλια

σχόλια