Martial Arts Studio - Kung Fu Room designed by Architectural Laboratory
TSIALOS
Η συγκεκριμένη ανακαίνιση αφορά πολυχώρο πολεμικών τεχνών σύμφωνα με τις ανάγκες των μελών του. Στόχος του γραφείου Architectural Laboratory ήταν η έμφαση στις αναφορές της κάθε δραστηριότητας, διαφορετικές σε αυτή της πυγμαχίας και άλλες στην αίθουσα του κινέζικου kung fu.

Martial Arts Studio – Kung Fu Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Kung Fu Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Kung Fu Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Kung Fu Room designed by Architectural Laboratory

Γεγονός που εντείνεται και με τη διαφορετική χρήση υλικών, περισσότερο σκληρά υλικά όπως μέταλλο, πλέγμα και καθρέφτες πάνω σε φόντο σκυροδέματος μεταλλότυπου για το χώρο της πυγμαχίας, σε αντίθεση με μία πιο λιτή αντιμετώπιση, με υλικά όπως ξύλο και φελλό στο ίδιο φόντο σκυροδέματος μεταλλότυπου στο χώρο του kung fu.

Martial Arts Studio – Kung Fu Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Kung Fu Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Kung Fu Room designed by Architectural Laboratory

Επεμβάσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών, έγιναν και στον όροφο της υποδοχής με μετατόπιση των λειτουργιών αποδυτηρίων και χώρου αναμονής.

Martial Arts Studio – Boxing Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Boxing Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Boxing Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Boxing Room designed by Architectural Laboratory

Βασική ιδέα με γνώμονα την λειτουργικότητα, η δημιουργία διαδρόμου διαφορετικού υλικού δαπέδου – ξύλο, που οδηγεί από τη reception στο κλιμακοστάσιο και κατ’ επέκταση στους χώρους εκγύμνασης, λόγω της κυκλοφορίας στους χώρους αυτούς με ειδικά παπούτσια, χρήσης μόνο εντός του γυμναστηρίου.

Martial Arts Studio – Boxing Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Boxing Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Boxing Room designed by Architectural Laboratory

Martial Arts Studio – Boxing Room designed by Architectural Laboratory

Τέλος, υλικά που κυριαρχούν στον κοινόχρηστο χώρο δημιουργούν μια αντίθεση ψυχρών και θερμών υλικών, τσιμεντοκονία σε συνδυασμό με ξύλο για δάπεδο, καθώς και σκυρόδεμα με ξύλινα panels στους τοίχους.

Κάτοψη Δ’ Ορόφου – Αίθουσα Πυγμαχίας

Όψη Α-Α & Όψη Β-Β – Αίθουσα Πυγμαχίας

Κάτοψη Γ’ Ορόφου – Αίθουσα FU JOW PAI

Όψη Α-Α & Όψη Β-Β – Αίθουσα Kung Fu

Κάτοψη Β’ Ορόφου – Reception/ Αποδυτήρια

Τομή Α-Α & Όψη Β-Β – Reception

Σημαντική Υποσημείωση:

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Architectural Laboratory εστιάζει στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την κατασκευή κατοικιών, γραφείων, χώρων ξενοδοχείων, καταστημάτων και χώρων πρασίνου.

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: Πολυχώρος Πολεμικών Τεχνών, Τοποθεσία: Νέα Ερυθραία Αττικής, Αρχιτεκτονική Μελέτη & Κατασκευή: Architectural Laboratory, Υπεύθυνη Αρχιτεκτονικής Μελέτης: Βασιλική Νιάρχου, Επιφάνεια: 450 m², Έτος Μελέτης: 2016


Σχόλια

σχόλια