SH House by Paulo Martins - Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

Το έργο το οποίο ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο PAULO MARTINS ARQ & DESIGN αφορά στην ανακαίνιση μιας παραδοσιακής πέτρινης κατοικίας στον οικισμό Sever do Vouga του Αβέιρο της Πορτογαλίας σε μια προσπάθειας μετατροπής της σε ένα ιδανικό μέρος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ιδιοκτητών για αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του έργου Paulo Martins, βασικός παράγοντας της ανακαίνισης ήταν η ενσωμάτωση σύγχρονων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών στην νέα μορφή της κατοικίας χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας του κτίσματος. 

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

H κατοικία στην μπροστινή όψη της δημιουργεί μια εσωστρεφή και αυστηρή αίσθηση, ενώ οι υπόλοιπες πλευρές της, ανοίγουν προς την ύπαιθρο. Κάποια από αυτά τα ανοίγματα, ενισχύθηκαν με χαλύβδινο πλαίσιο. Η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Το ισόγειο, που είναι ένα επίπεδο κάτω από τον δρόμο βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους εξωτερικούς χώρους και περιλαμβάνει το καθιστικό την τραπεζαρία και την κουζίνα.

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

SH House by Paulo Martins – Photo ©: ITS – Ivo Tavares Studio

Μια σκάλα που ενσωματώνει επίσης αποθηκευτικούς χώρους χωρίζει τους δύο ορόφους. Στον επάνω όροφο, τοποθετήθηκε το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο που προσφέρει εκπληκτική θέα στο φυσικό τοπίο. Τα καθαρά χρώματα και η μινιμαλιστική γλώσσα χρησιμοποιήθηκαν για να μεγιστοποιήσουν τα όρια και να δώσουν την αίσθηση της ευρυχωρίας και της άνεσης.

Plan

Plan

Section

Section

Sketch

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Έργο: SH House, Περιοχή: Sever do Vouga – Αβέιρο – Πορτογαλία, Αρχιτεκτονικό γραφείο: PAULO MARTINS ARQ & DESIGN, Αρχιτέκτων: Paulo Martins, Εμβαδόν: 45 τ.μ., Έτος: 2016, Φωτογραφίες: ITS – Ivo Tavares Studio