Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

scavolini

Η αισθητική, η εργονομία και η συνεχής ανανέωση του χώρου είναι οι λόγοι που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες στην ολική ανακαίνιση του ιατρείου.

Ο χώρος απέκτησε νέες υδραυλικές & ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις εξασφαλίζοντας τη διαμόρφωση ενός οδοντιατρείου με υψηλές αισθητικές προδιαγραφές και εργονομικό σχεδιασμό για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Η άνεση και η χαλάρωση των ασθενών, κυρίως των παιδιών, ήταν η προτεραιότητα του σχεδιασμού.

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Έτσι όλος ο χώρος ντύνεται με επίπλωση μοντέρνου ύφους, με έντονα χρώματα και λοξές γραμμές που στοχεύουν να αιχμαλωτίσουν το μάτι των ασθενών που βρίσκονται στην αναμονή. Ακόμη έχει ολοκληρωθεί ένα group relamping, δηλαδή μια ολική αλλαγή των παλιών λαμπτήρων φθορισμού σε λάμπες led, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας του ιατρείου.

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Ο εσωτερικός τοίχος που χώρισε το γραφείο του ιατρείου με την γραμματεία αποχωρεί δίνοντας την θέση του σε μια πιο ευρύχωρη αναμονή με φυσικό φωτισμό από τον δρόμο. Στο γραφείο του ιατρού στοιχεία εμφανών υλικών όπως το τσιμέντο έρχονται να σπάσουν την “καθαρή αρμονία” των χρωμάτων δίνοντας την αίσθηση του φυσικού – εύθραυστού χώρου.

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Συγκεκριμένα το γραφείο επενδύεται με πατητή τσιμεντοκονία, το πόδι του είναι από μια ομάδα μπετονόβεργες στερεωμένες σε ακατέργαστη μεταλλική βάση και όλη η σύνθεση διακόπτεται από το σήμα ενός μικρού δοντιού με γυαλιστερή λάκα.

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Photo © Ανδρονίκη Μανάβη

Η γραμματεία δεν φιλοξενεί πια όγκους καναπέδων που καταλαμβάνουν χώρο αλλά μια μορφή “fabric bench” με υφασμάτινα τμήματα διαφορετικών αποχρώσεων που οι πλάτες τους ανεβοκατεβαίνουν σαν ένα παιχνίδι υψών. Κυρίαρχο παιχνιδιάρικό στοιχείο που λάτρεψαν οι μικροί ασθενείς είναι τα μαξιλαράκια σε σχήμα δοντιών που διακοσμούν την αναμονή.

Κάτοψη Οδοντιατρείου © Ανδρονίκη Μανάβη

Όψη Γραφείου Γιατρού © Ανδρονίκη Μανάβη

Στοιχεία & Συντελεστές Έργου:

Τίτλος έργου: Ορθοδοντικό Ιατρείο (ΟRTHOSMILE), Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη, Αρχιτεκτονική Μελέτη: am architecture & design studio, Υπεύθυνη Μελέτης: Ανδρονίκη Μανάβη, Εμβαδόν: 138 m², Χρονολογία Ολοκλήρωσης Έργου: Απρίλιος 2017, Κείμενο & Φωτογραφίες: Ανδρονίκη Μανάβη

Προμηθευτές Έργου:

Mεταλλικές Κατασκεύες: Μεταλλοτεχνείον, Yφασμάτινες Κατασκεύες: Αϊναλής, Διακοσμητικά Στοιχεία: Mutuo Dots – Second floor, Φωτισμός: Petridis LightingCreative-CablesUrbi et Orbi, Γυάλινες Κατασκευές: Aλέξης Χατζηαναστασίου

Σχόλια

σχόλια